Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sevgilisiyle birlikte olan şahsa 10 TL gönderdi..!

Kocaeli’de eski sevgilisiyle birlikte olduğunu iddia eden arkadaşını uyuşturucu madde ticareti yaptığı iddiasıyla cezaevine gönderten şahıs, Cezaevine giren arkadaşına 10 lira para yolladı. Mahkemede bu parayı, “10 paralık adamsın’ demek için gönderdim” dedi.

Kocaeli'de eski sevgilisiyle birlikte

SEBO min 2Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak veya sağlamak suçlamasıyla açılan dava bugün Kocaeli 1 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık N. Ç. duruşmaya katıldı. Diğer Sanık Barış I. ise SEGBİS sistemi ile mahkemeye katıldı.

“BEN ESKİ SEVGİLİSİYLE BİRLİKTE OLUNCA…”

Sanık Barış I., “Ben kullanıcıyım. T. ve eski sevgilisi N. Ç. birlikte takılıyorduk. Onlar ayrıldı. Ben N. Ç. ile birlikte olmaya başlayınca N. Ç.’nin eski sevgilisi T. ise hakkımda ihbarda bulundu. T.’ye uyuşturucu madde satmadım. Ben uyuşturucu madde kullanıcısıyım. Kimseye madde satmışlığım ya da temin etmişliğim yoktur. Ele geçirilen maddeler bana aittir. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum. Ben tutuklandıktan sonra hızını alamamış T. bana 10 TL para göndermiş. Güya onun sayesinde cezaevine girdiğimi ifade etti” ifadelerini kullandı.

“İLGİM YOKTUR”

N. Ç., “Ben bu konuyla ilgili haberim yoktur. Ele geçirilen uyuşturucu maddelerle ilgim yoktur. Beraatımı istiyorum” dedi. Sanık Barış I. “Ben uyuşturucu maddeleri alırken N. Ç. arabadaydı. Ben kendim için aldım. Uyuşturucu maddeler bana aittir” şeklinde konuştu.

“10 PARALIK ADAMSIN DEMEK İÇİN”

Tanık T. D. “N. Ç. benim eski kız arkadaşım olur. Sanığı cezaevinden tanırım. Benden sonra N. Ç. ile Barış görüşmeye başladılar. Barış, N. Ç.’yi uyuşturucuya alıştırdı. Ondan sonra sanıktan şikayetçi oldum. Cezaevine girdiğinde 10 lira gönderdim. Beni ve N. Ç.’yi uyuşturucuya alıştırdığı için ’10 paralık adamsın’ demek için gönderdim” ifadelerini kullandı.

“KİNLERİ OLDUĞU BELLİDİR”

Diğer Tanık O. T., “Sanık N. Ç. kardeşim olur. Barış kardeşimi uyuşturucuya alıştırdığı için şikayetçi oldum. Barış bana uyuşturucu satmamıştır” dedi. Sanık Barış I.’nın avukatı, “Tanığın 10 lira gönderip bir takım kinleri olduğu bellidir. İftira atılmıştır. Müvekkilin beraatını talep ediyoruz” dedi.

SAVCI MÜTALAASINI VERDİ

Savcı mütalaasında, Sanık N.Ç. için üzerine atılı suçtan beraat istedi. Sanık Barış I.’nın suçu işlediğinin sabit olduğuna ve cezalandırılmasına yönünde mütalaa verildi. Sanığın tutukluluk ve gözaltı süreci göz önünde bulundurularak ilgili maddelerin uygulanmasına, tutukluluk halinin devamı istendi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.