Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sokakta sigara içen 2 şahsa ceza!

Kocaeli’de yoğun kar yağışına rağmen ara verilmeyen denetimlerde sokakta sigara içen 2 şahıs da dahil olmak üzere pek çok kurala aykırı davranan Kocaeliliye ceza-i işlem uygulandı.

Kocaeli'de yoğun kar yağışına

Kocaeli’de sokağa çıkma yasağı denetimleri aralıksız devam etti. Yoğun kar yağışına rağmen ara verilmeyen denetimlerde sokakta sigara içen 2 şahıs da dahil olmak üzere pek çok kurala aykırı davranan Kocaeliliye ceza-i işlem uygulandı. Kocaeli Valiliği dün gerçekleştirilen denetim çalışmaları ile ilgili bugün bir basın açıklaması yayınladı. Valilik açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasının önlenmesi kapsamında alınan tedbirlere istinaden 17.01.2021 günü yapılan denetim ve kontrollerde, 501 iş yeri denetlenmiş olup 7669 şahıs sorgulanmıştır.

Yapılan denetimlerde;

  • Maske takma kuralına uyulmadığı için 26 şahsa,
  • Yasaklanan yerlerde sigara içme yasağına uymayan 2 şahsa,
  • Sokağa çıkma yasağını ihlal eden 106 şahsa,
  • Sosyal mesafe kuralına uymayan 4 şahsa olmak üzere toplam 138 adet

idari para cezası uygulanmış olup yapılan idari işlemler haricinde çeşitli suçlardan aranan 40 şahıs yakalanmıştır. Ayrıca Koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi kapsamında alınan Trafik tedbirlerine istinaden yapılan denetimlerde;

  • Yolcu taşımacılığı yapan Belediye/Halk otobüsleri ve minibüsler olmak üzere 264 araç

ve sürücüsü,

  • Terminalde yolcu taşımacılığı yapan 39 araç ve sürücüsü olmak üzere toplam 303araç

kontrol edilmiştir.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü olarak, alınan tedbir kararlarının uygulanması ile ilgili denetimlerimiz kararlılıkla devam edecektir.”