Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Suriyeli şahıs sahilde kız çocuğunun fotoğrafını çekti, kavga çıktı!

Darıca Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak, “Geçtiğimiz yıl, ilçemizde yaşanacakları görerek uyarılarda bulunduk. Ancak belediye başkanı söz vermesine rağmen yine bir adım atmadı. Bir tane bile vatandaşımızın canının sıkılmaması için, iktidarın yanlış göçmen politikasının cezasını bizim vatandaşlarımızın çekmemesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Darıca Belediyesi CHP Grup

Darıca Dudayev Sahil Parkı’nda bulunan bir Suriyeli’nin küçük bir kız çocuğunun fotoğrafını çekmesi nedeniyle kavga çıktı. Yaşanacakları 1 yıl önceden gören ve geçtiğimiz yıl Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a uyarılarda bulunan Darıca Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak, Bıyık’ı göreve davet etti. İlçede huzur ve güvenliği sağlamakla da yükümlü olan belediye başkanının görevini layığı ile yapamadığını dile getiren Darıca Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak şunları söyledi: “5 Temmuz 2022 yılında belediye meclisinde, Suriyelilerin ilçedeki vatandaşları rahatsız ettiği, öbek halinde gezmesi sebebiyle ilçe sakinlerimizin güvenli bir şekilde sahilde yürüyüş dahi yapamadıklarından dolayı önerge vermiştik. O zaman belediye başkanı bizi kendine göre geçiştirerek ‘Onlar için sahile inme saati uygulaması yapacağım. Emniyet ile koordineli bir şekilde kimlik kontrol uygulaması yapılarak da kaçak olanlar da yakalanması için gerekli adımları atacağız’ demişti. O günden bu güne herhangi bir adım atılmadı.

“SORUMLULARIN KİM OLDUĞUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ”

Bizler ilçemizdeki vatandaşlarımızın güvenliğini, huzurunu ve özgürlüğünü düşündüğümüz için uyarılarda bulunduk. Ancak belediye başkanı bizim gördüğümüz tabloyu görmezden gelip herhangi bir önlem almadı. İlçemizde yaşanan korkunç ve iğrenç olayda sorumluların kim olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir tane bile vatandaşımızın canının sıkılmaması için, iktidarın yanlış göçmen politikasının cezasını bizim vatandaşlarımızın çekmemesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. İlçemizin aldığı yabancı uyruklu göçler sebebi ile Suriyeli, Afganlı ve Pakistanlı gibi yabancı uyruklular hiçbir şekilde kontrollü bir şekilde muhafaza edilemiyor. Darıca Belediyesi’nin kaymakamlık veya bakanlık ile koordineli bir şekilde yabancı uyruklulara yaşam alanı yapmaları gerekir. Onlar burada kontrol altına alınmalı. İktidar da bu sürede kontrollü göç programı ile ülkemizde bulunan yabancı uyrukluları göndermeli. Buradan bir kez daha Darıca Belediye Başkanı’na çağrıda bulunuyorum: Darıca’da büyükşehir ve bakanlığın yapmış olduğu projeler üzerinden prim yapmayın. Darıca’nın gerçek sorunlarını çözüme kavuşturun. Darıca’nın kaybedecek 5 yılı daha kalmamıştır.”