Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Thodex’in firari sahibi ile MHP’li Sancaklı’nın oğlu ortak çıktı!

Yurt dışına kaçan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı ile ortak olduğu ortaya çıktı.

Yurt dışına kaçan Thodex'in

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in (27) İstanbul Havalimanı’ndan Arnavutluk Tiran’a gittiği ortaya çıktı. Özer’in yaklaşık 2 milyar dolarla (kripto varlık) kaçtığı öne sürüldü. Ayrıca Thodex skandalında, hesaplarına ulaşamayan 400 bin kişinin mağdur olduğu iddia edildi. Thodex’te, aylık 100 milyar liralık işlem hacmi bulunduğu ve yaklaşık 2 milyar dolarlık bir paranın kaybolduğu öne sürüldü.

SAFFET SANCAKLI’NIN OĞLU MERT SANCAKLI DETAYI

Dün MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’nın (24) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu Fatih Özer’le birlikte ziyaret ettiği ortaya çıkmıştı.

SANCAKLI İLE THODEX SAHİBİNİN ORTAK OLDUĞU ŞİRKET VAR

Ticaret Sicili’nde yer alan bilgiler araştırıldığında, Mert Sancaklı ve Fatih Özer’in, 28 Eylül 2020 tarihinde “Hoppara Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri” adlı bir şirket kurduğu görüldü. Özer ve Sancaklı’nın kurucusu olduğu “Hoppara” adlı şirket, kripto paraların ticaretinin yapıldığı borsalara para göndermek için de kullanılan bir sanal cüzdan.

SANCAKLI DA ARANIYOR MU?

Bugün ise Thodex Kripto Para Borsası şirketiyle ilişkili olduğu tespit edilen 78 kişinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 8 ilde operasyon düzenlendi. Özer için Kırmızı Bülten talebinde bulunuldu. Bu isimler arasında Mert Sancaklı’nın olup olmadığı henüz bilinmiyor.