Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Toprak kayması karantinadaki aileyi evsiz bıraktı!

İzmit Serdar Mahallesinde koronavirüs testi pozitif çıkan 3 kişi ile temaslı 10 kişinin yaşadığı ve 6 dairenin bulunduğu karantina altındaki binanın temelinde toprak kayması meydana geldi.

İzmit Serdar Mahallesinde koronavirüs

Kocaeli’nin İzmit ilçesiSerdar Mahallesi Reyhan Sokak üzerinde bulunan ve 6 ailenin oturduğu binada öğleden sonra etkili olan yağışın ardından aynı binanın hemen yan tarafında yapılmakta olan inşaatta toprak kayması yaşandı. Karantina altında bulunan binada toprak kayması nedeniyle evin önündeki merdivenler de zarar görünce, alt katta bulunan 4 kişi içeride mahsur kaldı. Bina sakinleri ve çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

13 KİŞİ YURDA

İtfaiye ekipleri zemin katta mahsur kalan Gıyasettin Karahan, eşi ve 2 çocuğunu camlardaki demir korkulukları keserek kurtardı. Binanın tedbir amaçlı boşaltılmasına karar verilirken binada oturan ve testi pozitif çıkan 3 kişi ile pozitif temaslı olan 3’ü çocuk 10 kişi kapı önünde filyasyon ekipleri gelene kadar bekletildi. Ekiplerin olay yerine gelmesi ile 13 kişi Umuttepe’de bulunan Semiha Ayverdi Öğrenci Yurdu’na götürüldü. Belediye ekipleri tahliye sonrası binayı yıkılma tehlikesine karşı mühürledi.

ÇALIŞANLARI UYARMIŞLAR

Binanın zemin katında ailesi ile birlikte mahsur kalan ve itfaiye ekiplerince kurtarılan Gıyasettin Karahan, “Evde çocuklar vardı onlar biraz korktu, evi terk etmek zorunda kaldık. Valla adam temel açmış iki gündür, biz diyorduk ona çökecek diye. O ben yerimi alacağım dedi. Akşamüstü kendi geldi konuştuk. Sonra geldi baktı biz dedi böyle olduğunu bilmiyorduk, bu kadar tehlikeli olduğunu bilmiyorduk dedi. Sonra çekti gitti. Biz evde oturuyorduk sonra ses geldi, baktık çökmüş. Çocuklar bağırdı, ağladı. Başka da bir şey yapamadık. Camı kırayım çıkayım dedim ama korkuluk vardı. Sonra itfaiye ekipleri geldi kestiler kurtardılar” dedi.

tarsus escort