Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tüpraş’ta korkutan yangın!

Tüpraş İzmit Rafinerisi’nin bacasını alevler sardı. Bacadan yükselen alevler görenleri korkuttu. İtfaiye ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi alırken metrelerce yükseğe çıkan alevler vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Tüpraş İzmit Rafinerisi’nin bacasını

UgYur ENCY min 184Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yer alan Tüpraş rafinerisinde yangın çıktı. Rafineri bacasında çıkan yangının teknik bir arıza nedeniyle kaynaklandığı öğrenildi. İtfaiye ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken yükselen alevlere sebep olan teknik arızanın giderilmesi için çalışmalar sürüyor. Vatandaşları tedirgin eden büyük alev Tüpraş’ın simgesi haline gelen meşale bacasında kendini gösterdi. Düzenli olarak bir kısım gaz salınımı yapılan rafineri bacasındaki meşalenin boyu onlarca metre yükseğe kadar çıktı.
 

AÇIKLAMA SABAH GELDİ

Tüpraş’tan konuyla ilgili sabah saatlerinde bir açıklama yapıldı. Üretim aşamasında olağanüstü bir durum olmadığı belirtilen açıklamada rafineri meşalesindeki alev yüksekliğinin kontrollü olarak artırıldığı daha sonra normale döndürüldüğü belirtildi. Söz konusu olayın insan ve çevre sağlığına olumsuz etkisi olmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dün gece Tüpraş İzmit Rafinerisi meşalesinde (flare) alev boyunda kontrollü olarak geçici yükselme olmuştur. Üretim süreçlerimize ilişkin sıra dışı bir gelişme söz konusu olmayıp, alev boyunun işletme şartlarına bağlı olarak yükselmesi veya değişmesi normaldir. Olayın insan ve çevre sağlığı açısından olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır. Rafinerimizde operasyonlarımız normal şekilde devam etmektedir.”

İşte o anlar;