Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekat bölgesindeki bir mağarada gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetleri sırasında metan gazının patladığını duyurmuştu. İlk açıklamada 5 askerin şehit olduğu bilgisine yer verilirken, bugün sabah saatlerinde şehit sayısının 8’e yükseldiği ifade edildi. Bakanlıktan yapılan son açıklamada şehit sayısının 12’ye yükseldiği ifade edilirken, şehit düşen askerlerin isimleri de belli oldu.
Milli Savunma Bakanlığının (MSB) sosyal medya hesabından yapılan son açıklama şöyle: “Temmuz 2025 tarihinde, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 852 Rakımlı Tepe’de bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir mağarada icra edilen arama tarama faaliyetinde, metan gazından etkilenen dört kahraman silah arkadaşımız daha şehit olmuş, şehit olan personel sayısı on ikiye yükselmiştir.
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK komuta kademesi ile birlikte inceleme, denetlemelerde bulunmak ve şehitlerimizin uğurlama törenlerine katılmak üzere bölgeye gitmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, etkilenenlere de acil şifalar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
ŞEHİTLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI
Milli Savunma Bakanlığı, 12 şehidin isimlerini ve fotoğraflarını paylaştı.
Açıklamaya göre; Üsteğmen Ege Akar, Piyade Teğmen Furkan Sert, Astsubay Kıdemli Çavuş Abdurrahman Akdoğan, Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura, İstihkam Uzman Çavuş Ümit Üzüm, Piyade Uzman Çavuş Enver Yaman, Piyade Uzman Çavuş Kani Obi, Piyade Sözleşmeli Er Özkan Özkanlı, Piyade Sözleşmeli Er Mahsun Yeşildemir, Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Kuşak, Piyade Sözleşmeli Er Celattin Uyanık ve Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Gültekin şehit oldu.



