Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

‘Usulsüz vatandaşlık’ soruşturmasında ikinci dalga: 72 kişi gözaltında, 30 şirkete kayyum atandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ‘usulsüz vatandaşlık’ soruşturmasında ikinci dalga operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında 72 kişi gözaltına alınırken, 30 şirkete de kayyum atandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ‘usulsüz vatandaşlık’ soruşturmasında ikinci dalga operasyon

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesine, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri muvazaalı gayrimenkul satışları üzerinden usulsüz şekilde Türk vatandaşlığı kazandırılmasına yönelik bugün sabah saatlerinde ikinci dalga operasyon düzenledi. Adalet Bakanı Akın Gürlek’in açıklamasına göre, ikinci dalgada Gül İnşaat, Beyaz İnşaat ve LİV İnşaat üzerinden gerçekleştirilen gayrimenkul satışları incelendi ve 274 satış işlemenin muvazaalı olduğu belirlendi. Savcılık tarafından 88 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Soruşturmanın ilk dalgasında Babacan İnşat bağlantılı işlemler mercek altına alınırken; düşük bedelli gayrimenkullerin gerçeğe aykırı yüksek bedelli ekspertiz raporuyla satıldığı ve bu sayede 687 kişiye usulsüz Türk vatandaşlığı kazandırıldığı tespit edildi. Belirlenen kişilerin vatandaşlık iptalleri için gerekli süreç başlatıldı.

274 İŞLEM MUVAZAALI BULUNDU

Savcılık tarafından yürütülen soruşturmanın ikinci dalgasında ise “Gül İnşaat AŞ, Beyaz İnşaat ve LİV İnşaat” üzerinden gerçekleştirilen gayrimenkul satışları inceleme altına alındı. Bu kapsamda 734 yabancı uyruklu kişiye yapılan satışlar değerlendirilirken, 274 işlemin muvazaalı olduğu tespit edildi.

İnceleme sonucunda aile bireyleriyle birlikte 1.070 kişinin usulsüz biçimde Türk vatandaşlığı edindiği, 11 kişinin de vatandaşlık edinme sürecinin devam ettiği açıklandı. Ayrıca 3,5 milyar TL’nin üzerinde işlemin de muvazaalı gerçekleştirildiği anlaşıldı.

72 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Emniyet ekiplerinin bugün sabah saatlerinde düzenlediği operasyonda 88 kişi hakkında adli işlem başlatılırken; 72 kişi gözaltına alındı. Şüphelilere ait olan adresler ve şirketlerde dijital materyallere el konurken; 2.011 taşınmaz, bir otel, 86 motorlu araç, 2 yat ve 42 banka hesabına da tedbir uygulandı.

Soruşturmada 30 şirkete de kayyum atandı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, usulsüz şekilde Türk vatandaşlığı kazandığı tespit edilen kişilerin vatandaşlıklarının iptaline yönelik gerekli sürecin başlatıldığını duyurdu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bugün Katılımevim payına yönelik soruşturmada 15
Sıradaki Haber Katılımevim’e operasyon: 15 kişi gözaltına alındı!