Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Valilikten kayıp doktorla ilgili açıklama!

Kocaeli’de 13 Ocak’ta kayıp ihbarı yapılan ve arama çalışmaları devam eden doktor Uğur Tolun’u arama çalışmalarının aralıksız süreceği açıklandı

Kocaeli’de 13 Ocak’ta kayıp

Kocaeli’de evden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan Dr. Uğur Tolun’u son görüldüğü Kartepe’de aramalar 3. günde de devam etti. Yapılan aramalardan bugün de sonuç çıkmadı. Kocaeli Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada aramaların aralıksız süreceği ifade edildi.

BTK ÜZERİNDEN KONUM BİLGİLERİ ALINDI

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde: “ Yakınları tarafından 13.01.2021 günü akşam saatlerinde kayıp olduğu ihbarı yapılan ve Acısu Polis Merkezinden 14.01.2021 günü saat 08:30 sıralarında Kocaeli AFAD’a gelen bildirimde 13.01.2021 tarih saat 19:10 dan itibaren Uğur Tolun isimli vatandaşımızdan haber alınamadığı iletilmiştir. Kayıp şahsın cep telefonu 13.01.2021 tarihinden beri kapalı olduğu bildirilmiş, BTK üzerinden son konum bilgileri alınmıştır.

SEFERBER OLDULAR

Elde edilen bilgiler doğrultusunda kayıp vatandaşımızı Kocaeli AFAD, Sakarya AFAD, Kırklareli AFAD, Jandarma, JAK, Emniyet, Kocaeli İtfaiyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Zabıta, Kızılay, UMKE, AKUT, İHH, AFGD, Kross Motorcular, Türkiye İzcilik Federasyonu Kocaeli ve ANDA olmak üzere; 67 araç, 2 iş makinası, 5 Kross motor, 5 kar motoru, 5 ATV, 1 8X8 kirpi Kurtarma aracı, 5 Drone, 1 Bot ve 169 personelin katılımları ile Kartepe kuzuyaylası, Altınoluk Yaylası, Sultaniye, Pazaryeri, Suadiye Tabiat Parkı, Eski Yayla Meşruriye, Çilekli, Ercova İnönü Yaylası, Sapanca göl kenarı Serindağ mevkii ve üst bölgesinde arama kurtarma çalışmaları sürdürülmektedir.

HELİKOPTERLE ARAYAMIYORLAR

Arama kurtarma çalışmalarına havadan destek vermek üzere talep edilen helikopter hava muhalefeti dolayısıyla katılamadığından, aramalar Drone ve yer ekipleri ile devam etmektedir. Her ihtimali değerlendiren ekiplerimiz Sapanca Gölü ve çevresinde karada ve suda tarama yapmış, sonuç alınamamıştır. 14.01.2021 tarihinden itibaren yapılan arama çalışmaları bugün de devam etmekte olup, arazi şartlarının güçlüğü, mevsim şartlarının zorluğuna rağmen Sayın Valimiz Seddar Yavuz’un gözetim ve denetiminde çalışmalar netice alınana kadar sürdürülecektir.”