Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yemek firması sahiplerine 34 gözaltı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kocaeli’nin tanınmış yemek firması sahiplerine yönelik 3 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda tanınmış iş insanı ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 38 kişiden 34’ü gözaltına alındı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü KOM

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, 2017’den buyana kamu kurumlarında yapılan ihaleleri mercek altına aldı. Yapılan araştırmalar sonucu Kocaeli, Bursa ve İstanbul illerinde 2018, 2019 ve 2020 yılları arasında gerçekleştirilen çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ait yemek ihalelerinde tespit edilen birtakım usulsüzlüklere ilişkin ihaleye fesat karıştırma suçundan yeterli delil ve bilgiye ulaşan Kocaeli polisi sabah saatlerinde yemek firmaları sahiplerine operasyon düzenledi.

TANINAN İSİMLER

Kocaeli merkezli Bursa ve İstanbul illerinde belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda olayla bağlantılı olduğu öğrenilen 59 kişiden 21’i ifadelerinin ardından salıverilirken 38 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Aranan kişilerden 34’ünün yakalanarak gözaltına alındığı 4 kişinin ise arandığı belirtildi. Gözaltına alınan şüphelilerin aralarında Kocaeli’nin tanınmış yemek firması sahiplerinden Murat K., Recep E., Hakim A. ve bazı çalışanlarının da olduğu öne sürüldü.

MEHMET BAŞOL SERBEST

Kartepe Yemek sahibi Mehmet Başol’un da ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Şüpheliler hakkında, ihaleye fesat karıştırmak dışında, tehdit, darp ve yaralama iddialarının da yer aldığı öğrenildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.