Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yüzde 90 engelli bireye dolandırıcılık davası..!

Yüzde 90 zihinsel engelli birey Mehmet Türkol, Kamu kurum ve kuruluşlarını zararına dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçundan yargılandı.

Yüzde 90 zihinsel engelli

SEBO min 5Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen “Kamu kurum ve kuruluşlarını zararına dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik” davasında Körfez’de ikamet eden zihinsel engelli birey Mehmet Türkol yargılandı. Yüzde 90 zihinsel engelli olan sanık, devlet kurumlarını sahte raporla zarara uğratmakla suçlandı.

HİÇBİR ŞEYDEN HABERİ YOK

Sanık Türkol, “İfademi tekrarlıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Sanık avukatı, “Üzerine satılı ilgili suçla ilgisi ve bilgisi yok. Yüzde 90 engelli. Bu durumunda değişen bir şey yok. Kendisinin bir araç alındığından haberi yok. Beraat talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SAVCI BERAAT İSTEDİ

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, “Her ne kadar sanık hakkında nitelikli dolandırıcılıktan ve resmi belgede sahtecilik kamu davası açılmışsa da dosya içeriğinin yapılan yargılamaya sanığın üzerine atılı suçu işlediğine dair delil olmadığına ve 2 e maddesi gereğince ayrı ayrı beraatine karar verilmesine” ifadelerini kullandı.

BERAAT KARARI VERİLDİ

Sanık vekili mütalaaya katıldıklarını ve beraat talep ettiklerini tekrarladı. Mahkeme heyeti, araştırılacak bir husus kalmadığına, sanığın suçsuz olduğuna karar vererek engelli birey Mehmet Türkol’un beraatine karar verdi.