Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Antik Paşasuyu İzmit’e yeniden değer katacak

Gölkay Park ile Antik Paşasuyu Doğal Yaşam Vadisi arasındaki 12 kilometrelik doğal yürüyüş parkurunda yönlendirme tabelaları dikilmeye başlandı

Gölkay Park ile Antik

Herkes için spora ve sporcuya önem veren İzmit Belediyesi pandemi koşullarında yapılabilecek etkinlikleri ve bu alanlardaki fiziki hazırlıkları aralıksız sürdürüyor. Kısıtlamalarda esnemeler olması durumunda halkın aileleriyle birlikte patika yollarda toprak kokusunu ciğerlerine çekerek yürüyüşler yapabileceği, yeşil alanlarda güzel vakitler geçirebileceği, doğa tutkunlarının trekking yapabilecekleri parkurları hazırlayan İzmit Belediyesi, 12 kilometrelik Antik Paşasuyu Yürüyüş Parkuru rotasında işaretleme ve yönlendirme tabelası yerleştirme çalışmalarına başladı.

12 KİLOMETRELİK GÜZELLİK

Tarihi Hoşgörü Yolu’nun birinci etabında uluslararası sembollerle işaretleme çalışmalarını tamamladıktan sonra İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ekipleri rotasını Gölkay Park ile Tarihi Paşasuyu Doğal Yaşam Vadisi arasındaki 12 kilometrelik parkura çevirdi. İzmit’in her iki doğa harikası huzur durağı arasında noktaları belirleyen Spor İşleri Müdürlüğü’nden sonra görevi devralan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tabelalandırma işlemine başladı. Önce alanları işaretleyen, ardından çukurları kazan ekipler işlemin sonunda yönlendirme tabelalarını dikti.

TARİHE YÜRÜYÜŞ PARKURU

İlk olarak Antik Paşasuyu Yürüyüş Parkuru tabelası dikildi. 1900 yıl önceden bugüne suyu hiç kurumayan ve geçmişte uzun yıllar şehrin su ihtiyacını karşılayan Paşasuyu Doğal Yaşam Vadisi parkurunda su kemerleriyle tarihi yolculuğa çıkmak, ormanın dinginliği ve şelalenin huzuruyla keyifli anlar sunulacak. Spor İşleri Müdürlüğü ekipleri yeni yürüyüş rotaları oluşturma çalışmalarında halkın en temiz havada, doğayla iç içe olacağı rotaları seçmeye gayret ediyor.

Antik Pasasuyu Yuruyus Parkuruna yonlendirme levhalari dikiliyor 2