Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Atatürk Evi Müzesi büyülemeye devam ediyor

İzmit Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi konakta hayata geçirilen Atatürk Evi Müzesi, Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlemiş olduğu Müze Özendirme Yarışması’nda Koleksiyon ve Arşiv Müzesi dalında ödül kazandı.

İzmit Belediyesi tarafından restorasyonu
İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilen Atatürk Evi Müzesi, Tarihi Kentler Birliği’nin, iyi müzecilik örneklerini özendirmek, yerel yönetimlerin müze uygulamalarında önder olma ve koruma bilinci yaratma rollerini öne çıkarmak ve yerel yönetimlerin girişimiyle oluşturulmuş müzeler arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla düzenlediği Müze Özendirme Yarışması’nda 19 belediye 22 müze projesi arasından seçilerek ödüle layık görüldü.

KOLEKSİYON VE ARŞİV MÜZESİ

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğü ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılışı yapılan ve birçok şehirden ziyaretçisini büyülemeye devam eden, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait 400’e yakın kişisel eşya ve fotoğrafların yer aldığı Dünyanın En Zengin Atatürk Evi Müzesi, Koleksiyon ve Arşiv Müzeleri dalında ödüle layık görüldü. İzmit Belediyesi, ödülünü 26 Haziran Cumartesi günü teslim alacak.