Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AVM’ler için yeni dönem toplantısı

Kocaeli Ticaret Odası öncülüğünde

Kocaeli Ticaret Odası öncülüğünde alışveriş merkezleri yöneticilerinin yoğun katılımlarıyla istişare toplantısı düzenlendi. İlgili tüm kurum müdürlerinin de yer aldığı toplantıda, normalleşme dönemi için görüş birliğiyle yol haritası oluşturuldu. Kocaeli Ticaret Odası öncülüğünde, KOTO Başkanı Necmi Bulut, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İrfan Kaynar ve Kocaeli’deki tüm AVM Yöneticilerinin katılımıyla AVM’lerde Normalleşme Önlemleri çeşitli yönleriyle ele alındı.

BAŞKAN BULUT: TEKRAR BAŞA DÖNMEMEK İÇİN…

Toplantının açılış konuşmasını yapan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “AVM’lerde ticaret yapan üyelerimizin sorunlarına kamu kesimi temsilcileriyle birlikte çözüm arayacağız. AVM’lerdeki işletmelerin ticaretinin de normalleşmesine Kocaeli Ticaret Odası olarak yasa ve yönetmelikler çerçevesinde destek vereceğiz” dedi. Başa dönmemek için alınan tedbirlerin ve kuralların son derece önemli olduğunun altını çizen KOTO Başkanı Bulut, bu süreçte AVM yönetimlerinin önemli sorumluluğu olduğunu ifade etti.

KATILIM YOĞUN OLDU

Kocaeli’deki 10 AVM’den 9’nun temsilcilerinin bir araraya geldiği toplantıya Atilla Akay (41Burda), Uğur Ertan-Ali Demir (Symbol), Mustafa Cihan (Arasta Park), Murat Yıldırım (Outlet), Emre Tezcan Ceyhun Bulut (Dolphin), Hüseyin Atak-Yusuf Karaca (Gebze Center), Okan Akman-Ferit Bektaş (Özdilek), Cengiz Derici (KİPA Derince), Yılmaz Özen (Ncity) katıldı.

ÇAKMAK: ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, yaşamın normale dönmesi için İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarının aldığı bütün karar ve uygulamaların titizlikle yerine getirildiğini belirterek, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin ticaretinde önemli bir yeri olan AVM’lerin sorunlarına çözüm getirici çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

‘SALGINI HEM SAĞLIK HEM TİCARET YÖNÜYLE YÖNETMELİYİZ’

İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya, “COVİD-19 salgını sürecini hem sağlık hem ticaret önünden birlikte yönetmeliyiz. Ticari tedbirlerin alınmasına özen göstermeliyiz. Covid-19 normalleşme sürecinde denetlemeler devam ediyor. Denetleme, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Ticaret Odası’ndan oluşturulan ekip ile sürdürülüyor. Ayrıca; yine bu süreçte tüketiciyi yanıltan fiyat etiketi, indirimli satış, tasfiyeli satış, satıştan kaçma gibi konularda 6502 sayılı kanun kapsamında denetlemeler devam etmektedir. Haksız fiyat artışı ile ilgili ise, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler devam ediyor” dedi.

‘AVM’LERE ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR’

İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. İrfan Kaynar Sağlık Bakanlığı’nın yönetmelikleri çerçevesinde AVM’de maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması için gerekli bütün önlemleri detaylı olarak anlattı. Dr. Kaynar, “Covid-19 salgını nedeniyle 01.06.2020 tarihi itibari ile başlayan normalleşme süreci demek salgının bittiği anlamına gelmiyor; virüsle yaşamayı öğrenmemiz gerektiği anlamına gelmektedir. 3 kural çok önemlidir; Maske, mesafe, hijyen/temizlik. AVM’lere çok önemli görevler düşüyor. Vatandaş, 3 kuralı ihlal ediyor. Denetimler ceza yazmak için değil, bir daha tekrarlanmaması adına süreci iyi bir şekilde yönetmektir” şeklinde görüş belirtti. AVM yöneticileri de toplantıyı organize eden ve ev sahipliğini yapan KOTO yönetimine teşekkür ederek yararlı bir bilgilendirme olduğunu vurguladılar.