Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bal ormanında ağaç dikimi devam ediyor

Büyükşehir, Gölcük Hisareyn’de arıların bal yapmasına uygun tipteki ıhlamur, akasya, fıstık çamı, sedir ve kestane gibi ağaçların dikimine kara rağmen devam ediyor.

Büyükşehir, Gölcük Hisareyn’de arıların

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Hisareyn dolgu alanında bal ormanı oluşturmak için çalışmalarına başlatılmıştı. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler daha önce toplamda 3.500 adet farklı tipte ağacın dikileceği alanda ıhlamur fidanlarını toprakla buluşturmuştu. Ekipler şimdi de karlı ve zorlu hava koşullarına rağmen akasya ağaç dikimi ile çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra bölgede arıların bal yapmasına olanak sağlayacak ormanlık bir alan oluşacak.

AKASYALARIN TOPRAKLA BULUŞMA DÖNEMİ

Gölcük Hisareyn dolgu alanını bal ormanına çevirmek için çalışma başlatan ekipler, geçtiğimiz aylarda ıhlamur ağaçlarını toprak ile buluşturmuştu. Bu bağlamda şimdide akasya ağaçlarının dikimine başlandı. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler ağaçların ekim dönemlerine dikkat ederek akasyaların dikim mevsimi olan bu aylarda toprak ile buluşturmaya özen gösterdi. Akasya ağaçlarından sonra arıların bal yapması için fıstık çamı, sedir ve kestane gibi türler de önümüzdeki aylarda toprakla buluşacak.