Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Balıkçılar “Vira Bismillah” dedi!

1 Eylül itibariyle avlanma yasağının sona ermesiyle birlikte, Ereğli’de balıkçılar yeni sezon için “Vira Bismillah” dedi.

1 Eylül itibariyle avlanma yasağının sona ermesiyle birlikte, Ereğli’de balıkçılar

15 Nisan’da başlayan av yasağıyla birlikte teknelerini kıyıya çeken balıkçılar, yeni sezon için hazırlıklarını tamamladı. Karamürsel Belediyesi tarafından düzenlenen program, dualarla başladı. Gırgır reislerine Türk Bayrağı ve baklava hediye edilirken, programa katılan vatandaşlar da balıkçıları yalnız bırakmadı.

Hazırlıklarını tamamlayan tekneler, limandan sırayla çıkarak sahil boyunca tur attı ve halkı selamladı. Büyük bir coşkuya sahne olan gecede Ereğli halkı ve aileleri duygusal anlar yaşadı. Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, yeni av sezonunun bereketli ve kazasız geçmesini temenni ederek şunları söyledi: “Balıkçılık, Ereğli halkımızın en önemli geçim kaynaklarından biridir. Bu gece denize açılan tüm balıkçı kardeşlerimize hayırlı ve bereketli bir sezon diliyorum. Sofralarımıza bereket, ilçemize canlılık getirecek bu emek dolu yolculukta her zaman yanınızdayız.” Programın ardından Ereğli halkı ve aileleri, denize açılan tekneleri alkışlarla uğurladı. Yeni sezonda tüm balıkçılarımıza hayırlı ve bol kazançlı bir dönem olması temenni edildi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları’nda hazırlanan el emeği göz nuru
Sıradaki Haber DER-MEK’te el emeği eserler görücüye çıktı