Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskele’de sosyal belediyecilik hız kesmeden devam ediyor…

Başiskele Belediyesi, rutin belediyecilik işlerinin yanı sıra “Sosyal Belediyecilik ve Gönül Belediyeciliği” şiarıyla ilçedeki yardıma muhtaç ve dar gelirli vatandaşlara destek olarak gönüllere girmeyi başardı.

Başiskele Belediyesi, rutin belediyecilik

Başiskele Belediyesi, rutin belediyecilik işlerinin yanı sıra “Sosyal Belediyecilik ve Gönül Belediyeciliği” şiarıyla ilçedeki yardıma muhtaç ve dar gelirli vatandaşlara destek olarak gönüllere girmeyi başardı.

Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesinde yürütülen sosyal yardım çalışmalarıyla binlerce ihtiyaç sahibi Başiskeleli’nin yüzü güldü. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘AK Belediyecilik’ prensibini açıkladığı “Hizmet gereklidir, ama yeterli değildir. Aslolan gönüllere girmektir.” düsturunu Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, yaklaşık 5 yıldır görev yaptığı süreç içerisinde uygulamaya büyük özen gösteriyor. Başkan Özlü öncülüğünde gönüllere dokunan gönülden işler yapan Başiskele Belediyesi, sosyal yardımlardan eğitim desteklerine, ücretsiz sağlık hizmetlerinden toplu sünnet organizasyonlarına kadar daha birçok konuda Başiskeleli’lerin yanında olmaya devam ediyor. 

GIDA VE TEMİZLİK MALZEMELERİ YARDIMI

Yardıma muhtaç ve dar gelirli aileler için yaptığı sosyal yardımlarla adından sıkça söz ettiren Başiskele Belediyesi, ilçedeki birçok aileye 4,5 yıllık süreçte umut olmaya devam etti. 2019 yılından bu zamana kadar ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi, alışveriş fişi ve dağıtımı, çölyak hastaları için glütensiz gıda kolisi dağıtımı gerçekleştiren Başiskele Belediyesi, temizlik ürünleri kolisi ve bebek bezi dağıtımı yaptı.

SICAK YEMEK YARDIMI

Başiskele’de sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan Halil İbrahim Sofrası Aşevi ile ilçede aç halde yatağına yatan kimse kalmıyor. Hayırseverlerin bağışlarıyla aşevinde yapılan yemekler, ilçedeki hasta, yaşlı ve engelli olup yemek yapabilecek durumu olmayan kimsesiz vatandaşlara yılın 365 günü dağıtılıyor. Hayırsever vatandaşların da desteğiyle alan elin veren eli görmediği, gizlilik esasına göre yürütülen aşevi hizmetinden yüzlerce insan fayda sağlamaya devam ediyor.

SOSYAL DESTEK KARTI İLE NİTELİKLİ YARDIM

Başiskele Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli yardıma muhtaç ailelere yardımcı olmak amacıyla belirli dönemlerde yaptığı nakdi yardım da yapmaya başladı. İsrafı önlemek nitelikli sosyal desteği sağlamak amacıyla ihtiyaç sahibi ailelere sosyal destek kartı da verilmeye başlandı. Başiskele Belediyesi’nin Hızlı İşler Merkezi’nde hızlı ve kolay başvuru oluşturan vatandaşlar, belediyenin yerinde sosyal tespit çalışmalarıyla, Sosyal İşler Kurulu’nun titiz incelemeleri neticesinde yardım almaya hak kazanan ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal destek kartı veriliyor. Belediye tarafından aylık periyotlarla kartlarına TL yüklemesi yapılan vatandaşlar, ilçedeki yerel marketlerden ihtiyaç duydukları ürünleri gönül rahatlığıyla alabiliyor.  Başiskele Belediyesi Sosyal Destek Kart Projesi 2023 yılı Mart ayında uygulanmaya başlandı.

YAKACAK ODUN YARDIMI

Başiskele Belediyesi, ilçe genelindeki park, bahçeler, yeşil alanlar, cadde ve sokaklardaki budanan ağaç dallarını ihtiyaç sahiplerine yakacak odun yardımı olarak dağıtmaya devam ediyor. Belediye ekipleri tarafından küçük parçalar halinde kesilen ve çuvallanan odunlar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce tespit edilen yardıma muhtaç ve dar gelirli ailelerin evlerine kadar götürülerek teslim ediliyor. Yakacak odun yardımıyla ilçedeki dar gelirli ailelerin ısınma ihtiyacı karşılanarak soğuk kış günlerinde vatandaşların hem evleri hem de gönülleri ısıtıldı. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelerin başvurusu sonucunda soba yardımları da yapıldı.

EĞİTİME TAM DESTEK

Başiskele’de eğitime ve geleceğin teminatı çocuklara ve gençlere büyük önem veren ve eğitime tam destek veren Başiskele Belediyesi, geçen yıl başlattığı “Eğitim Sosyal Destek” projesiyle  üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin velilerine maddi yardımda bulundu. 2022 yılında ilk defa öğrenim desteği yardımı yapan Başiskele Belediyesi, 2023 yılında da bu uygulamayı devam ettirerek yeni üniversitelilerin gönlüne de dokundu.

İlçedeki ilk ve orta derecedeki okullarda eğitim gören ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye, ilkokul 1. sınıfa başlayan öğrencilere çantalı kırtasiye seti dağıtımı ve okul kıyafeti yardımı sağlanırken ilçedeki 10 okulun okul aile birlikleri tarafından ihtiyaç sahibi olarak bildirilen öğrencilere hediye giyim çeki yardımı yapıldı.

Başiskele Belediyesi, ilçe genelinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine LGS Soru Bankası Seti ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 12. sınıf öğrencilerine Üniversiteye Hazırlık Soru Bankası Seti de hediye etti.  

HAYIR ÇARŞISI HAYIRLARA VESİLE OLDU

Başiskele Belediyesi Hayır Çarşısı, yardımsever vatandaşların desteğiyle yardıma muhtaç ve dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve yüzlerinin gülmesine vesile olmaya devam etti.

“Sevgiyle paylaşın, kalplere iz bırakın” sloganıyla hayırseverlerin bağışlarıyla toplanan giyilebilir durumdaki temiz kıyafetler, ayakkabılar, mobilyalar ve beyaz eşyalar Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne yardım başvurusunda bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtarak gönül köprüleri kuruyor.

BAYRAMLARDA ÇOCUKLAR SEVİNDİRİLDİ

Geçen yıl Ramazan ve Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam eden ve kentte hiçbir çocuğun bayramlıksız kalmamasını isteyen Başiskele Belediyesi, yüzlerce çocuğun bayramlık kıyafet yardımı için ailelere hediye çeki dağıttı. Her yıl Ramazan ayının 15. gününde gerçekleştirilen Dünya Yetimler Günü dolayısıyla geçen yıl yapılan iftar programına katılım sağlayan yetimlere hediye giyim çeki dağıtıldı.

KIŞLIK MONT YARDIMI

Başiskele’de hiçbir çocuk soğuk kış günlerinde üşümesin diye kentte yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kışlık mont yardımı da yaptı. Geçen yıl başlayan projeyle Aralık ayında çocuklar için mont kampanyası başlatılarak ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kışlık mont dağıtıldı. Bu yıl da kışlık mont yardımı yapılması planlanmaktadır.

TOPLU SÜNNET ORGANİZASYONU

Başiskele’de kendi imkanları ile sünnet cemiyetlerini yapamayacak durumdaki aileleri, mahalle muhtarlarıyla iş birliği yaparak tespit eden Başiskele Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının sünnet operasyonlarını özel bir sağlık kurumunda gerçekleştirdi. Geçen yıl başlayan ve bu yıl da devam eden projeyle yüzlerce çocuk sünnet oldu. Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün de katılımıyla gün boyu süren çeşitli etkinliklerle sünnet şöleni yaparak çocuklara ve ailelerine unutulmaz bir gün yaşattı.

YERİNDE SAĞLIK HİZMETİ

Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü koordinesinde hizmetlerini sürdüren Sağlık İşleri Birimi, evde bakıma muhtaç engelli, hasta ve yaşlıların da yanında olarak onlara destekçi oluyor. Sağlık İşleri Birimi’nde çalışan uzman hemşireler, ilçe genelinde binlerce engelli, hasta ve yaşlıyı evlerinde ziyaret ederek tıbbi girişimde bulunurken, medikal malzeme ve ilaç desteğinde de bulundular. Bunun yanı sıra fizyoterapist ve hemşireler eşliğinde hasta ve yaşlı vatandaşlar evlerinde ziyaret edilerek sağlık durumları kontrol edilmiş ve fizik tedavi hareketleri yaptırıldı. Ayrıca vatandaşların talepleri doğrultusunda yüzlerce hastaya tıbbi malzeme (hasta yatağı, tekerlekli sandalye, havalı yatak, koltuk değneği vb.) yardımında da bulundu.

İhtiyaç sahibi ailelerin talepleri üzerine hasta bezi, işitme cihazı, engelli puseti, görme engelliler için baston, trakeaostami kanülü, pansuman malzemeleri, özel gereksinim maması ve gıdaları Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’nce temin edilirken, maddi yetersizliğinden dolayı göz ameliyatı ve kalça protez ameliyatı olamayan kişilere de maddi yardım yapıldı.

Başiskele Belediyesi düzenli olarak yaptığı sağlık işlerinin yanı sıra özel gereksinimli ve dezavantajlı kişilere yaptığı yardımlara ilave olarak medikal malzeme alımı ve tedavi ücretleri konusunda yardımda bulunuldu. Diyabet haftasında diyabette farkındalık eğitimleri verildi. 2020 ve 2021 yıllarında pandemi sebebiyle  ilçede ikamet eden Covid-19 hastaları ve temaslı vatandaşları aranarak sağlık durumları hakkında bilgiler alındı ilaç ve temel ihtiyaçları konusunda yardımda bulunuldu. Engelliler Haftası kapsamında sahilde özel gereksinimli bireylere yönelik eğlenceli bir etkinlik düzenlendi. 2023 yılında Başiskele’deki ilkokul, anaokulu ve 4-6 yaş okul öncesi öğrencilerine ağız ve diş sağlığı bakım seti dağıtıldı.