Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Hürriyet: Kuruçeşme’ye verdiğimiz sözü tuttuk 

İzmit Belediyesinin Kuruçeşme’de geçtiğimiz aylarda faaliyete geçirdiği Kuruçeşme Yaşam Merkezinin resmi açılış programı geniş katılımla yapıldı.

İzmit Belediyesinin Kuruçeşme’de geçtiğimiz

İzmit Belediyesinin Kuruçeşme’de geçtiğimiz aylarda faaliyete geçirdiği Kuruçeşme Yaşam Merkezinin resmi açılış programı geniş katılımla yapıldı. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar için birçok fonksiyona sahip olan Kuruçeşme Yaşam Merkezi bölgeye değer katacak önemli bir proje olarak dikkat çekiyor. 

GENİŞ KATILIM

Açılış programına İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra, CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko, CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, CHP İl Başkanı Bülent Sarı, İYİ Parti İl Başkanı Nusret Acur, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Körfez İlçe Başkanı Gülseren Altunal, Kuruçeşme Yaşam Merkezinde bulunan Asırlık Çınar Evi’ne adı verilerek anısı yaşatılacak olan emekli öğretmen merhum Olcay Ilıcalı’nın kızı Melek Ilıcalı Başbuğ, İzmit Rotary Kulübü Başkanı Teoman Cesur, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

“ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZLA BÜYÜK EMEK VERDİK”

Programda konuşan başkan Hürriyet şu ifadeleri kullandı; “Bugün burada, tüm çalışma arkadaşlarımızla büyük emek verdiğimiz ve büyük bir heyecanla açılışını gerçekleştirdiğimiz Kuruçeşme Yaşam Merkezi’nde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Hayatın her evresinde ve her anında insanların yanında olmak, onların ihtiyaçlarını anlamak ve çözüm sunmak, bizim belediyecilik anlayışımızın temelinde yatan en önemli değerlerden bir tanesi. O yüzden ısrarla beton belediyeciliğinden ziyade sosyal belediyecilik, insanın hayatına dokunan belediyecilik, insanların hayatını kolaylaştıran, insanların alması gereken hizmetleri ayağına götüren önemli bir sosyal belediyecilik hizmetini vermeye gayret ediyoruz. 

“HALKIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Dört sene önce de çıktığımız bu yolda; halkımızın hayatında anlamlı izler bırakmak ve yüreklerinde yer edecek kıymetli anılar biriktirmek için durmadan çabalıyoruz ve çalışıyoruz. Şunu iyi biliyoruz; aldığımız sorumluluklar halkımızın hayatına değer katma ve onları mutlu etme sorumluluğunu da beraberinde getiriyor. Ve belediyenin rutin görevlerinden olan hizmetlerimizi sunmakla sınırlı kalmıyor bunun ötesinde de insanların sosyal yaşamlarını geliştirmek ve alması gereken hizmetleri sunmak için de gerçekten büyük bir özveriyle ve işin içine duygularımızı da katarak sosyal belediyecilik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halkımızın yaşam kalitesini arttırmaya çalışıyoruz. Halkımıza daha iyi bir gelecek sunmaya çalışıyoruz. 

“KURUÇEŞME BÖLGESİNE HİZMET VERECEK”

Ve bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Kuruçeşme Yaşam Merkezi’miz tam da bu anlayışın bir en güzel örneğini yansıtıyor. Biz bu binayı bir süre önce ciddi bir tadilatla değişime soktuk. Bu gördüğünüz özel yapı içerisinde İzmit Belediyesinin Müdürlükleri Kuruçeşme bölgemizdeki vatandaşlarımıza nasıl daha iyi hizmet veririz diyerek el ele verdi. Fen İşleri, Park Bahçeler, Makine İkmal ve Onarım ve Emlak İstimlak Müdürlüklerimiz bu merkezin dönüştürülmesinde emek verirken;  Kadın Aile, Kültür ve Sosyal İşler, Sosyal Destek Hizmetleri ve Spor İşleri Müdürlüklerimiz de Merkezimizde gerçekleştirecek pek çok çeşitli etkinlikte sizlerle olacak.  

BİRÇOK KESİM FAYDALANACAK

Ben buradan, hepinizin huzurunda tüm başkan yardımcılarımıza, müdürlerimize ve emek veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Burada çocuklardan yaşlılara, kadınlardan özel gereksinimli bireylere kadar herkesin yaşamına dokunan hizmetler sunmaya gayret ettik. açılışını gerçekleştirdiğimiz merkezde;  çocuklarımızın gülümsemelerini büyüten oyun alanları,  gençlerimizin umutlarını şekillendiren eğitim salonları, kadınlarımızın güçlenmesine katkı sağlayan atölyeler ve ev kadınlarımızın sosyal olarak aktif olmalarını destekleyen spor salonları bulunuyor. 

İZMİT ROTARY KULÜBÜ VE DARÜLACEZE’YE TEŞEKKÜR 

Yaşlılarımızın hayatlarının her anında onlara eşlik etmek ve onlara özel bir alan sunmak da bizim asli görevimiz. Bu sorumluluk bilinciyle Asırlık Çınar Evi’ni de bu merkeze kazandırdık. Bahçe uğraşları, kültür-sanat gezileri, mutfak atölyeleri gibi etkinliklerle İzmit’in asırlık çınarlarına anlamlı bir yaşam sunmayı hedefliyoruz. Asırlık Çınar Evimizin tefrişatında kıymetli desteklerini bizlerden esirgemeyen İzmit Rotary Kulübü ve Darülaceze’ye de buradan teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Gerçekten bu işbirlikleri bizler için çok önemli. 

“İZMİT DEĞERLERİNİ UNUTTURMAMALI”

Ayrıca kentimizde 3. Şubesi olan bu Asırlık Çınar Evi’mize, Kocaeli Huzur Evi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kurulmasına öncülük eden ve 26 yıl aralıksız bir şekilde başkanlığını yapan, hayatını “insanları sevmek, yardım etmek ve onların hayatlarını güzelleştirmek” için adayan Olcay Ilıcalı’nın ismini verdik. Biz göreve geldiğimizde ‘İzmit Unutmaz’ dedik. İzmit unutmamalı, unutturmamalı. İzmit değerlerini, geçmişini unutmamalı ki geleceğe hedef koyabilsin. İzmit bu kente değer katmış insanlarını asla unutmamalı. Onların isimleri, hatıraları, bıraktığı eserler ve yaptığı iyilikler her daim hatırlanmalı, hatırlatılmalı ve gelecek nesillere anlatılmalı. 

“BÖYLE GÜZEL İNSANLAR İYİLİKLERİYLE ANILSIN”

Amacımız sadece bir isim koymak değildir. Onların o iyiliklerini daha fazla yaşatmak, gelecek kuşaklara anlatmak, unutulmamalarını sağlamak bizim temel hedefimiz. İzmitliler vefalıdır diyerek İzmit Unutmaz başlığını kullanmıştık. Olcay Ilıcalı’nın kente kattığı değerli iyiliklerini anlatmak adına isminin yaşatılma gayreti bundan dolayı geliyor. Böyle güzel insanlar her daim iyilikleriyle anılsın, her daim hatırlansın. Daha nice Olcay Ilıcalı’lar olsun İnşallah. Allah gani gani rahmet eylesin. Yakınlarına tekrar sabır diliyorum. Burası belki de onu tanımayan insanlara tanıma fırsatı yaratacak. Bu fırsatı sağlamamız için bizimle iş birliği yapan değerli ailesine ve dernek yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. 

“KISA MOLA MERKEZİ BÖLGENİN İHTİYACIYDI”

Bu merkezde bir de Kısa Mola merkezimiz var. Biz özellikle bu bölgede yer alan kadın esnaflarımızla bir toplantı yapmıştık. Kadın girişimcilerin bizden en çok istediği şey engellileri ve çocukları bırakabilecekleri yerdi. Bu bir ihtiyaçtı. ‘Biz böyle bir hizmet alanı istiyoruz’ dediler.  Bizde onların özgürce yaşamalarına, sosyal bağlarını güçlendirmelerine ve kendilerini ifade etmelerine olanak sağlamak amacıyla bu merkezi oluşturduk.  Kısa Mola Merkezi  Engelli Birey sahibi olan aileler, evlatlarını bizlere emanet edebilecek, kendilerine zaman ayırabilecekler ve günlük yaşamlarında rahat bir nefes alabilecekler.  

“İZGİM’DEKİ HİZMETİ AYAĞINIZA GETİRİYORUZ”

Bunun yanı sıra yine ücretsiz bir oyun alanımız var, eğitim alanımız var. Küçük çocuğu olan anneler, çocuklarını rahatlıkla buraya bırakarak işini görebilecek ya da sosyalleşebilecek. Yine bu merkezde daha önce Mehmet Ali Paşa Mahallesinde faaliyete geçirdiğimiz İzmit Kadın Girişimciler Merkezimizin de şubeleri yer alacak. Çünkü oraya buradaki vatandaşlarımızın ulaşması zor oluyor. O yüzden oradaki hizmeti buraya getirdik.  İZGİM bünyesinde yer alan ücretsiz psikolog ve diyetisyen hizmetimiz yine burada, Kuruçeşme’de siz değerli halkımıza hizmet vermeye devam edecek. 

“HEP BİRLİKTE DAHA GÜZEL BİR GELECEĞE YÜRÜYECEĞİZ”

Merkezimizde çok sayıda kültür alanı var, spor alanı var. Birçok faaliyeti hizmeti bu merkezin içerisinde Kuruçeşme bölgesinde yaşayan tüm halkımıza sunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz, gururunu yaşıyoruz. Sosyal belediyecilik anlamında bu çalışmalarımıza aynen devam edeceğiz. Bu merkezde sizlerle birlikte geçirdiğimiz zamanları hatırlayarak, burada paylaştığımız anıları yüreklerimizde taşıyacağız. Hep birlikte daha güzel, daha insan odaklı bir geleceğe yürüyeceğiz. Kuruçeşme Yaşam Merkezi’nin açılışının hayırlı olmasını diliyorum. Teşekkür ederim.” 

“BAŞKAN HÜRRİYET’İ VE EKİBİNİ KUTLUYORUM”

Programda  söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, “Bugün çok güzel bir şeye tanıklık ediyoruz. Meslektaşım Olcay Ilıcalı’yı rahmetle anıyorum. Hayattayken insanlara dokunmuş ve dokunmaya da devam ediyor. Burası bir kişisel gelişim merkezi, bir yaşam merkezi. Değerli belediye başkanımızı, yardımcılarını, ekibini gerçekten kutluyorum. Başkanımız insana dokunuyor, insana değer veriyor, onların kişisel gelişimine katkı sağlıyor. 

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Bir eğitimci, bir iş insanı olarak teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar güzel çalışmalar. İzmit Belediyesi bu bölgede var olduğunu gösteriyor. Burada 7’den 70’e herkese dokunulacak. Başkanımızı kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyor ve bu tesisin bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.  

“BAŞKANIMIZI HER KESİM TAKDİR EDİYOR”

Çiler’in ardından konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko ise, “Programa katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Başkanım burada ‘Güzel İşler Kalbe Değer’ diye bir slogan yazmış. İşte bu güzel işlerden, güzel eserlerden birisi de bu tesis. Bu şiarlarla 2019 yılının 31 Martında gerçekleştirilen seçimlerde göreve gelmişti ve bunu başarıyla yerine getirdiğini de görüyorsunuz. Başkanımızın toplumun her kesiminde takdir edildiğini görüyoruz. Bu eser ortaya çıkarılan güzel eserlerden bir tanesi. Burasının bu imkanlara kavuşamayan insanlara fırsatlar sunmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

“İZMİT’E ÇOK GÜZEL PROJE KAZANDIRDINIZ”

Programda söz alan CHP İl Başkanı Bülent Sarı, “Başkanı bu yaşam merkezinden dolayı tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel bir yaşam merkezi olmuş. Çok büyük zorluklarla bunu başardınız biliyorum. Meclis çoğunluğu olmamasına rağmen 4 yıldır bütün zorluklara göğüs gererek bugün de İzmit’e çok güzel bir proje kazandırdınız. Bunun için sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Bu ekonomik zorluklar içerisinde böyle bir tesisi oluşturmak zor. Bu hizmet İzmitlilere nasip oldu. Olcay hanımı da rahmetle anıyorum” diye konuştu. 

“BURADA OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Açılışta konuşan Kuruçeşme Yaşam Merkezinde bulunan Asırlık Çınar Evi’ne adı verilerek anısı yaşatılacak olan emekli öğretmen merhum Olcay Ilıcalı’nın kızı Melek Ilıcalı Başbuğ, “Bugün ailece, burada olmanın gururunu yaşıyoruz. Sevgili annemiz Olcay Ilıcalı’nın ismini İzmit Belediyesi Kuruçeşme Yaşam Merkezinde Olcay Ilıcalı Asırlık Çınar Evi olarak yaşatılmasını sağlayan ve bize bu gururu yaşatan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve çalışma arkadaşlarına sonsuz teşekkür ediyoruz.  

“YAŞLILARIMIZLA TEK TEK İLGİLENİRDİ”

Annem, yaşamının 27 yılını meslek hayatında öğrencilerine 26 yılını ise başımızın tacı yaşlılara adayan birisi. Bazı görevler diğerlerinden daha kutsaldır. Yaşlılarla ilgilenmek de öyledir. Çünkü tecrübeleri ve yaşanmışlıkları vardır, yorgunlukları ve hastalıkları vardır. Daha hassas ve kırılgandırlar. Annem Huzurevi Derneği yöneticiliği döneminde çalışma arkadaşlarıyla beraber büyük bir zevkle yaşlılarımızın maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarıyla tek tek ilgilenmiş, çeşitli etkinliklerle onların hayata tutunmasını sağlamış ve bu görevi de icra etmekten son derece mutlu olmuştur. 

“O KOCAELİ’NİN İYİLİK MELEĞİ OLARAK ANILACAK”

Şimdi onun adının Asırlık Çınar Evi’nde yaşatılıyor olması kendisiyle bu sosyal görevin özdeşleştiğinin de göstergesidir. Annem sadece yaşlılara değil yardıma ihtiyacı olan herkese elini uzatarak yardımsever dostlarıyla beraber insanların hayatlarını güzelleştirmek için çalıştı. 5 Şubat 2020 tarihinde bizlere veda ederken bu fani dünyada ancak yapılan iyiliklerin baki olduğunu ve şimdi de bu iyiliklerin ahde vefa ile karşılık bulacağını gösterdi. O bu dünyaya Kocaeli’nin iyilik meleği olarak veda etti ve hep bu şekilde anılacak.  

TEŞEKKÜR ETTİ

Bir süredir Olcay Ilıcalı ismini, yıkımı sonrasında aynı yerde inşası için büyük emek verdiği Kocaeli Huzurevi’ne adının verilmesi için gerek yerel basında gerek sosyal medya platformlarında değerli düşüncelerini dile getiren yerel basın mensuplarına, köşe yazarlarına, sosyal medya hesabı platform yöneticilerine, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol’a ve değerli İzmit halkına sonsuz teşekkür ederiz. Güzel paylaşımlarınız bizi onurlandırdı” dedi. 

“YAŞLILARA SAYGI BİZİM KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR PARÇASI”

Kocaeli Huzurevi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halide Yıldız ise konuşmasında, “Derneğimizin kurucu başkanı merhum Olcay Ilıcalı’nın adının Kuruçeşme Yaşam Merkezinde bir mekanda anılacak olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Toplumsal hafızamızın en değerli unsurları olan yaşlılarımızı el üstünde tutmak ve onlara saygıda kusur etmemek bizim kültürümüzde zaten var olan bir zenginliğimizdir. Kocaeli Huzurevi Derneğini bu düşünceyle kuran ve faaliyete geçiren merhume Olcay Ilıcalı adının burada yaşatılacak olmasını ahde vefa örneği olarak görüyoruz. Bu güzel ve anlamlı davranışın hayata geçirilmesine katkı sağlayan herkese teşekkür eder saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı. 

“UMARIM İŞ BİRLİKLERİMİZ DEVAM EDER”

İzmit Rotary Kulübü Başkanı Teoman Cesur programda yaptığı konuşmada, “İzmit Rotary Kulübü olarak 53 yıldır faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda 7 tane değer odağımız söz konusu. Bu merkezle beraber katkılarımızla özellikle anne – çocuk sağlığı gibi konularda destek olmayı amaçladık. Bundan sonra da umarım iş birliklerimiz devam edecektir. Merkez hayırlı olsun” dedi. 

HEDİYE VE PLAKET TAKDİMLERİ

Konuşmaların ardından Kocaeli Huzurevi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halide Yıldız tarafından İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e çalışmalarından dolayı çiçek takdiminde bulunuldu. Başkan Hürriyet de İzmit Rotary Kulübü Başkanı Teoman Cesur’a Asırlık Çınar Evinin tefrişatında bulundukları katkılardan dolayı plaket takdiminde bulundu.  Programın onur konuğu Olcay Ilıcalı’nın kızı Melek Ilıcalı Başbuğ da İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e hediyesini sundu. Ardından da açılış kurdelesi kesildi ve protokol üyeleri Kuruçeşme Yaşam Merkezini gezerek yetkililerden bilgi aldılar. 

TESİSTE YOK YOK

Kuruçeşme bölgesinde yaşayan vatandaşların sosyal imkanlarını arttıracak; kültürden sanata, sağlıktan spora birçok alanda hizmet veren Kuruçeşme Yaşam Merkezi tam kapsamlı olarak planlandı. Merkezde psikolog ve diyetisyen hizmetinin yanı sıra çocuklar için çocuk oyun alanı, gençler için etüt odası ve eğitim salonu yer alıyor. Merkezde özellikle ev kadınlarının sosyal olarak daha aktif olabilmeleri amacıyla atölyeler ve spor salonu yer alıyor. Ayrıca merkezde bulunan dans salonlarında dans eğitimleri veriliyor. 

ASIRLIK ÇINAR EVİ BURADA

Yaşlı vatandaşların sosyal hayatta aktif rol almasını destekleyen, akranları ile iletişim kurma fırsatı sağlayan Asırlık Çınar Evi de Kuruçeşme Yaşam Merkezi’nde yer alıyor.  Gündoğdu ve Yuvam Akarca’da 50 yaş üstü vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Asırlık Çınar Evi ile Kuruçeşme’de ikamet eden vatandaşlar için psiko-motor faaliyetler, bahçe uğraşları, fiziksel egzersizler, kültür-sanat gezileri ve mutfak atölyeleri gibi birçok etkinlik düzenleniyor. 

ÖZEL BİREYLERE KATKI SUNACAK

Merkezde yer alan Kısa Mola Merkezi de, özel gereksinime ihtiyaç duyan bireylerin hayatla kurduğu ilişkinin güçlenmesi, yaşam kalitesinin artması, sosyalleşmesi, psiko-sosyal gelişimlerini desteklemek, özel bireylerin yakınlarını destelemek, günlük yaşamlarındaki işlerini rahatça gerçekleştirebilmesi ve kendilerine vakit ayırmalarına olanak sağlamayı amaçlıyor.