Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bodrum’a Has Yemek Tarifleri

Bodrum, pek çok kişinin

Bodrum, pek çok kişinin severek gittiği meşhur bir tatil bölgesidir. Bodrum’a tatile giden kişiler orada farklı lezzetler ile karşılaşacaklar ve farklı semtler görecekler. Buraya tatile gelen turistlerin Bodrum yemekleri çok hoşuna gidiyor ve geri döndükleri zaman bu yemekleri yapmak için tarif araştırması yapıyorlar. Bodrum’un en meşhur yemekleri ve tarifleri aşağıda gösterildiği gibidir.  

Kabak Çiçeği Dolması 

Kabak çiçeği dolması Bodrum’un en meşhur yemeklerinden biridir. Bu yemeği yapmak için ihtiyaç duyulan malzemeler şu şekildedir; 

  • Bir miktar kabak çiçeği 
  • 1 buçuk su bardağı pirinç 
  • Dereotu 
  • Taze nane 
  • 1 adet rendelenmiş soğan 
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ 
  • Karabiber tuz ve damak tadına göre çeşitli baharat 

Kabak çiçeği dolması yapmak için kabak çiçeğinin sapları koparılarak yıkanır. Pirincin içine baharatlar eklenir. Tüm malzeme kabak çiçeğinin içine doldurulur ve üstten boşluk kalacak şekilde yaprak kapatılır. Sonrasında kabak çiçekleri tencereye dolma dizer gibi dizilir ve üstünü kapatacak kadar kaynar su doldurulur. 1 fincan sıvı yağ da üstüne dökülerek pişmeye bırakılır. Tencerenin kapağı kapatılarak yaklaşık 30 dakika pişirilir ve servise hazır edilir.  

Bodrum Yeme-İçme için tıklayınız… 

Bodrum Çökertmesi 

Bodrum çökertmesi de çok meşhur bir Bodrum yemeğidir ve bu yemeği yapmak için şu malzemelere ihtiyaç duyulur; 

  • 250 gram dana bonfile 
  • 3 tane büyük boy patates 
  • 1 tane büyük boy pide 
  • Yoğurt 
  • Tereyağı 

Öncelikle et ince ince kesilerek bir tabağa alınır ve terbiye etmek için zeytinyağı ve çeşitli baharatlar katılır. Yarım saat et hazırlanan sosun içerisinde bekletilir ve kabukları soyulan patatesler kibrit kalınlığında doğranarak kızgın yağda kızartılır. Pide ekmekleri de ince ince kesilerek tereyağı ile kavrulur ve dinlenmiş et de kızartılır. Tabağın en alt kısmına ekmekleri, üstüne de doğranmış patatesler eklenir. Üstüne de yoğurt dökülerek etler döşenir. Son olarak domates sosu da eklenir.  

Daha Başka Tarifler 

Bodrum yemekleri arasında en çok beğenilen kabak çiçeği ve Bodrum çökertmesidir. Ancak başka tarifler de öğrenmek için www.bodrumekspres.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. Tatlı tuzlu fark etmeden her türlü tarifi inceleyebilirsiniz