Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir’in İzmit’te altyapı yatırımları sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 2023 yılı yatırım programı kapsamında, İzmit ilçesinde altyapı çalışmalarına devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 2023 yılı yatırım programı kapsamında, İzmit ilçesinde altyapı çalışmalarına devam ediyor. Yapılan çalışmalarla kesintisiz içme suyu için yeni içme suyu hatları, ani yağışlarda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için yeni yağmur suyu hatları ve atık suların toplanması için ise yeni kanalizasyon hatları inşa ediyor.

YENİ ALTYAPI HATLARI

Ulaşılabilir, erişilebilir, kontrol edilebilir ve müdahale edilebilir anlayışla yapılandırdığı hizmet ağıyla etkin bir kurum kimliği ortaya koyan Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, ilçe ilçe planlanan yatırım çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Şehir merkezlerinin yanında kırsal mahallelerde de çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüren İSU, bu kapsamda Bulduk, Sekbanlı, Bayraktar ve Yeşilova Mahalleleri’nde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları yenileme çalışmalarına başladı.

4 MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMASI

Devam eden çalışmalar kapsamında; İzmit Bulduk Mahallesi’nde 436 metre uzunluğunda yeni içme suyu şebeke hattı, üniversite deposundan TOKİ Sekbanlı Mahallesi’ne 530 metre uzunluğunda yeni içme suyu branşman hattı, inşa ediliyor. Yeşilova Mahallesi’nde 1200 mm çapındaki dev borularla 350 metre uzunluğunda yeni yağmur suyu hatları ile 300 mm beton borular ile 450 metre uzunluğunda yeni kanalizasyon hatları yapılıyor. Çalışmalar kapsamında ayrıca Bayraktar Mahallesi Hara Sokak’ta 702 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı imalat çalışmaları gerçekleştirilecek.

KALİTELİ VE SAĞLIKLI ALTYAPI

İzmit ilçesine bağlı yapılacak çalışmalar kapsamında toplamda; 1668 metre uzunluğunda yeni içme suyu, 350 metre uzunluğunda yeni yağmur suyu ve 420 metre uzunluğunda yeni kanalizasyon hattı imalat çalışması gerçekleştirilecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla ile birlikte bölge halkı daha kaliteli ve sağlıklı altyapıya kavuşacak.