Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çınar Akademi ilk mezunlarını verdi

İzmit Belediyesi önümüzdeki hafta sonunda Yükseköğretim Sınavına girecek kentin eğitimde marka olan kurumu Çınar Akademi’nin ilk mezunları için motivasyon kahvaltısı etkinliği düzenledi

İzmit Belediyesi önümüzdeki hafta

İzmit Belediyesi önümüzdeki hafta sonunda gerçekleştirilecek Yükseköğretim sınavına girecek Çınar Akademi Öğrencileri için mezuniyet ve motivasyon kahvaltısı etkinliği gerçekleştirdi. Programa İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra Çınar Akademi Kurucu Müdürü Osman İlhan Cebeci, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, Çınar Akademi’de görev yapan öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Program kapsamında öğrencilere sertifikaları takdim edildi. 

“ÇINAR AKADEMİ BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ”

Gençlere sınav öncesi motivasyon sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet şu ifadeleri kullandı; “Çınar Akademi bizim göz bebeğimiz. Daha kuruluşu çok yeni olmasına rağmen ilk senemizde gerçekten halk nezdinde ciddi kabul gören bir kurum oldu.  Eğitim konusunda el attığımız birçok işte ki eğitimde fırsat eşitliğini çok önemseyerek çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. 

“ÖZVERİYLE KURULAN BİR KURUM”

Başarıyı kendine hedef koyan, ideali olan öğrencilerimize İzmit Belediyesi olarak nasıl destek olabiliriz diye düşünerek kentimizde marka olmayı başarmış bir eğitim kurumu kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu kurum çok özveriyle kuruldu.  Ben de zorluklarla okumuş biri olarak böyle bir kurumun ne kadar önemli olduğunu iyi bilenlerdenim. 

“UZUN SÜRE EMEK VERDİK”

Üniversite sınavlarına hazırlığın, ortaokul ve lise sınavlarına hazırlığın ve bu sınavların çocukların hayatında nasıl bir dönüm noktası olduğunu en iyi bilenlerdenim. O yüzden de istedik ki eğitimde fırsat eşitliği kapsamında Üstelik böyle ekonomik koşullarda ücretsiz bir akademi neden kurmayalım dedik. Ekibimizle birlikte uzun bir süre emek verdik. Değerli Osman hocama emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

“SINAV ÖNEMLİ AMA TEK BAŞINA OLMAZSA OLMAZ DEĞİL”

Çınar Akademi kurulduğundan beri ilk mezunlarını veriyor ve ilk öğrencilerini sınava uğurluyor. Bu sınav gerçekten önemli hayatın bir dönüm noktası ama hiçbir sınav insan hayatından daha önemli değil, hiçbir sınav gençlerin psikolojisinden, geleceğinden daha önemli değil. Sınavlar elbette ki meslek seçimlerimiz için elbette ki geleceğimiz için mutlaka çok kıymetli ama tek başına olmazsa olmaz da değil. 

“KAZANMANIZ EN BÜYÜK ARZUMUZ”

O yüzden de sınavda öncelikle herkese başarılar diliyorum. Sınav sonuçları ne olursa olsun dünyanın sonu olmadığını da bilerek lütfen sınava girin. O psikolojide hareket edin. Tabii ki kazanmanız en büyük arzumuz. 

“ZORLUKLARI AŞTINIZ”

Sınav olmadan da insanlar hayatlarında başarı gösterebiliyorlar. Sınav olmadan da insanlar geleceğini doğru kurgulayabiliyorlar. O yüzden de gençlerimizin çok stres yapmadan bu sınavlara girmesi çok kıymetli. Akademik başarıda mental ve duygusal gücümüzde oldukça önemli.  Burada hepiniz özveriyle çalıştınız. Çınar Akademi ailesi olarak hep birlikte çalıştınız. Değerli öğretmenlerimizle birlikte zorlukları aştınız. 

“AİLELERİN DESTEK VERMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Ve son adıma doğru birlikte ilerliyorsunuz. Azim, kararlılık ve özveri ile bu süreçte verdiğiniz emek gerçekten takdire şayan. Her biriniz geleceğin temsilcilerisiniz. Bu sınavda da başarılı olacaksınız. Bu sınavlarla birlikte ailelere de çok iş düşüyor. Ailelerin de çocuklarına destek vermesi, moral vermesi onları stresten uzaklaştırması gerekiyor. Ailelerin İyi günde kötü günde her daim evladının yanında olması ve başarısında destek vermesi çok kıymetli. 

“ÖĞRENCİLERİMİZLE TEK TEK İLGİLENDİLER”

Değerli öğrencilerimize ve değerli velilerine çok teşekkür ediyorum.  Bugün burada öğrencilerimizle ve aileleri ile birlikte bir araya gelmek istedik. Özellikle görev alan değerli öğretmenlerimize teşekkür etmek istedik. Bu bir yıllık süreçte emek verdiler, uğraştılar. Öğrencilerimizle tek tek ilgilendiler. 

“ÖĞRETMENLERİMİZE RİCA ETMİŞTİM”

Bu kurumu ilk açtığımızda öğretmenlerimizle yaptığımız toplantıda rica etmiştim burası sadece basit kurslar veren bir yer olmamalı demiştim. Lütfen çocuklarımızın idealleri olan okullara yerleşmeleri için sınavda en üst düzeyde başarı gösterebilmeleri adına elinizden ne geliyorsa onu yapın hatta fazlasını yapın diye rica etmiştim. 

“1 YILLIK SÜREÇTE GERÇEKTEN MARKALAŞTIK”

Değerli öğretmenlerimize gerekirse tek tek öğrencilerimizle çalışalım dedim. Öğretmenlerimiz de öğrencilerimizle bu süreçte çok ciddi ilgilendiler. Değerli Akademi öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. 1 yıllık süreçte gerçekten markalaştık. Yeni kabul sınavında da çok ciddi bir başvuru aldık.  

“GÜZEL BİR SINAV GEÇİRMENİZİ DİLİYORUM”

2. yılımızda daha fazla öğrenci kurumumuzdan yararlanmak üzere bize başvurdu. Bu sene de kapasitemizi arttırmış oluyoruz. Emek veren değerli öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Bütün öğrencilerimize gönülden,  yürekten başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun, sınavınız İnşallah başarılı geçer. Gönlünüzde ne varsa Rabbim sizlere o yolda yardımcı olsun.  Stresten uzak güzel bir sınav geçirmenizi diliyorum.”

“GÖNÜLDEN VE SEVEREK KABUL ETTİM”

Programda konuşan Çınar Akademi Kurucu Müdürü Osman İlhan Cebeci, “Fatma başkanımla yaklaşık 1 yıl önce benim Akademi çalışmalarımı sonlandırmamım ardından görüştük. Kendisi bana eğitimde fırsat eşitliği sağlama konusunda kurulacak Çınar Akademi için destek talebinde bulununca bunu gönülden ve severek kabul ettim. Devlet okullarında çalıştım, özel okullarda çalıştım ama ücretsiz olarak verilen ve velilerin, öğrencilerin büyük bir ihtiyacı olan bu ücretsiz üniversiteye hazırlık eğitim kurumu çok önemli. 

“BU ÇABA GERÇEKTEN ÇOK ANLAMLI”

Yardımcı personelle amirlerimizle ve değerli öğretmenlerimizle birlikte bu kurumu sizlerin hizmetine başkanımın öngörüsü ve çabasıyla sunduk. Yaklaşık 40 yıllık meslek hayatımda bu kurumu hazırlamış olmanın verdiği manevi hazzı başka bir işte hissetmedim. Çünkü son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle insanların çok büyük meblağlarla üniversiteye hazırlık amacıyla harcamaya zorlanıyor.  Bu kurumun ücretsiz olarak gençlere yeni bir gelecek sunma çabası gerçekten çok anlamlı. O nedenle başta başkanımız olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Sevgili gençlere de cumartesi ve pazar günü gireceğiniz sınavda başarılar diliyorum” dedi.