Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhuriyet Parkı Kafeterya yeniden açılıyor

İzmit Belediyesinin başlattığı Cumhuriyet Parkı Kafeterya ve Aile Çay Bahçesi, gerekli onayların ardından başlatılan çalışmalar sonrası yenilenen yüzü ile hizmete açılmaya hazırlanıyor

İzmit Belediyesinin başlattığı Cumhuriyet

İzmit Belediyesinin, kentin en merkezi noktalarından Cumhuriyet Parkı’nda geçtiğimiz mayıs ayında başlattığı kafeterya yenileme projesi kapsamında alan Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü Cumhuriyet Parkı’nı Gazi Lisesinin koruma alanına dahil ederek, Haziran 2022’de tadilat çalışmasının yürürlüğünü durdurmuştu.

EKİM SONUNDA İZİN ALINDI

İzmit Belediyesi, hem Koruma Kurulu hem de Bakanlık nezdinde girişimlerini sürdürmüş, başvurular sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün kararı ile 27 Ekim 2022’de basit tadilat ve tamirat çalışmalarının yeniden başlaması kararı verilmişti. İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, gelen onayın ardından başladığı Cumhuriyet Parkı Kafeterya Yenileme Projesi’ndeki uygulama çalışmalarını tamamladı.

UYGULAMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Binlerce İzmitlinin anılarını biriktirdiği yer olan Hacıhızır Mahallesi Cumhuriyet Çocuk Parkı’ndaki kafeterya ve aile çay bahçesi, tadilat çalışmalarının ardından geçici kabul aşamasına geldi. Yenilenen yüzüyle İzmit’e yakışır bir hale getirilen Cumhuriyet Çocuk Parkı Kafeterya ve Aile Çay Bahçesinin, kabul işlemlerinin ardından yakın zamanda yeniden açılması planlanıyor.