Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Derince'ye kampüs okul

Derince Belediyesi, kampüs okul projesi kapsamında önemli adımlar attı. Derince Kampüs Okul Projesi hızlandırılıyor

Derince Belediyesi, kampüs okul

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, kampüs okul projesini hayata geçirmek için görüşmelerini sürdürüyor. Her fırsatta gençliğe ve eğitime yönelik projelere vurgu yapan Başkan Aygün’ün eğitimin çıtasını yükseltecek proje olarak nitelediği Eğitim Kampüsü için geçtiğimiz günlerde Kocaeli Valiliği’nde bir protokol imzalanmıştı. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik’in katılımıyla imzalanan protokol onay için Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderildi. 

Bakan Yardımcısı Denemeç’le Görüşme
Derince’yi eğitimin merkezi yapmakta kararlı olan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, projenin onaylanması için temaslarını sürdürüyor. Bu konuda başkent nezdinde çeşitli girişimlerde bulunan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ile birlikte Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç’i ziyaret etti. Kampüs okul projesinin Derince için önemine vurgu yapan Başkan Aygün, projenin detaylarıyla ilgili Bakan Yardımcısı Denemeç ile istişarede bulundu. Eğitime yönelik atılan tüm adımları desteklediklerini belirten Denemeç de, Derince için büyük önem arz eden proje ile yakından ilgilendiklerini ifade etti.

Bölgenin En Büyük Eğitim Kampüsü
Protokolün Bakanlık tarafından onaylanmasının ardından Derince’de eğitim noktasında çok önemli bir atılımın gerçekleşeceği proje ile Sırrıpaşa Mahallesi’nde Derince Belediyesi’ne ait yaklaşık 25 dönümlük alana 30 bin m²’lik inşaat alanı ile bölgenin en büyük Eğitim Kampüsü inşa edilecek. Kampüs okul projesi kapsamında D-100 karayolunun hemen yanındaki alanda eğitim veren Derince Anadolu Lisesi ve Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu yeni Eğitim Kampüsüne taşınacak. Böylece gerek bu okullarda yaşanan gürültü kirliliği, gerekse öğrencilerin trafik güvenliği açısından yaşadıkları problemler ortadan kaldırılacak. 

Okullar, Spor ve Konferans Salonları
Yeni Eğitim Kampüsü ile birlikte öğrenciler artık çok daha güvenli bir bölgede okul hayatlarını spor ve diğer etkinlikler ile kaliteli bir eğitim sistemi içerisinde sürdürebilecek. Okullardan boşalacak kent merkezindeki alan ise Derince Belediyesi’ne tahsis edilecek. Sırrıpaşa Mahallesi’ne inşa edilecek olan eğitim kampüsünde 6 derslikli anaokulu, 32 derslikli ilkokul, 24 derslikli ortaokul, 24 derslikli lise, 1 kapalı spor salonu, açık spor alanları, konferans salonu ve kapalı otopark yer alacak.