Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Derince'yi halleti, şimdi sıra Sudan'da

Pek çok sorunla gündeme gelen Derince'nin belediye başkanı Zeki Aygün bir süredir Sudan'da. İHH ile Sudan'a giden Zeki Aygün çeşitli ziyaretlerde bulundu, yoksul çocuklara tabakla yemiş dağıttı.

Pek çok sorunla gündeme

Derince Belediyesi’nde pek çok sorun sık sık gündeme geliyor. Meclis üyelerine yapılan kıyaklar, göz yumulan kaçak katlar, Safiport’tan alınmayan vergiler derken ilçedeki sorunları artık bilmeyen yok. Hizmet üretmek adına göreve gelen ancak gneçlik merkezi dışında ortaya net bir proje koyamayan Derince Belediye Başknı Zeki AYgün bütün sorunları çözmüş gibi Sudan’a bir ziyarette bulundu. İHH ile Sudan’a giden Zeki Aygün kendi ilçesinde maddi sıkıntı yaşayan vatandaşları bir kenara bıraktı, soluğu Sudan’da aldı. Zeki Aygün çeşitli ziyaretlerde bulundu, yoksul çocuklara tabakla yemiş dağıttı. Belediyeden Aygün’ün Sudan ziyaretini anlatan bir haber metni paylaşıldı.

BELEDİYE SERVİS ETTİ

Söz konusu haber metninde şu ifadeler yer aldı: “İslam coğrafyasındaki yardım faaliyetleri ve düzenlenen dayanışma kampanyalarına karşı duyarlılığıyla bilinen Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, İHH İnsani Yardım Vakfı ile birlikte Sudan’a yapmış olduğu ziyaretlerin ikinci gününde cami açılışlarına katıldı. Toplam 9 kişiden oluşan kafile ile Sudan’a giden Başkan Aygün’ün yanı sıra heyette Kocaeli’yi temsilen İHH Derince Temsilcisi ve Derince Belediyesi Meclis Üyesi Furkan Güngör, hayırsever iş adamları Mümin Ünal ve Enver Tekgül de yer alıyor. Başkan Aygün ve beraberindeki heyet Sudan’a yaptıkları ziyaretlerin ilk gününde Beyaz Nil eyaletinde bölge halkı için inşa edilen evlerde incelemelerde bulunmuştu. Başkan Aygün ikinci gün programında ise Sudan’ın başkenti Hartum’da inşa edilen Hacı Eyüp Elikalfa ve Şehit Ömer Halisdemir Camilerinin açılış törenine katıldı.

COCUKLARLA 2 min

AÇILIŞA KATILDI

Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Hartum Din İşleri Müşaviri Mustafa Bülent Dadaş, İHH Doğu Afrika Koordinatörü Faruk Erkılıç, İHH Sudan Koordinatörü Bilal Bahçi ve yerel yetkililerin de katıldığı açılış töreninde bir konuşma yapan Başkan Aygün, ‘Böyle güzel bir açılışta sizlerle bulunduğum için rabbime şükrediyorum. Ne kadar güzel ki kilometrelerce uzakta Müslüman kardeşlerimizle aynı ruhu, aynı duyguları paylaşıyoruz. Camiyi yapan hayırseverlerimizden, İHH İnsani Yardım Vakfımızdan ve bunu yaşatacak olanlardan Allah razı olsun. Zalimin, zulmün kol gezdiği bir dünyada yaşıyoruz. Müslüman kanının aktığı bir dünyadayız. Bunun da tek kurtuluşu İslam kardeşliği, ümmet kardeşliğidir. Rabbim, bu hizmetlere destek olarak ümmetimizin birliğine katkı sunan tüm hayırseverlerimizden razı olsun inşallah’ dedi. Başkan Aygün ve beraberindeki heyet ikinci gün programı kapsamında bulundukları başkent Hartum’da düzenlenen adak ve akika dağıtımına da katılarak bölge halkı ile bir araya geldi.”

BUYUKELCI 1 min