Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Derince’de bakın işçiyi neden atmışlar?

Derince Belediyesi, geçtiğimiz hafta

Derince Belediyesi, geçtiğimiz hafta işten atılan Temizlik İşleri’nde çalışan Erdal Çep’le ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Koronavirüs (COVID-19) hastalığı sebebiyle, Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan genelgeler doğrultusunda, Belediyemizde çalışan dezavantajlı gruplar ve kronik hastalığı olan tüm çalışanlarımızın can güvenliğini koruma altına alınarak ikinci bir genelgeye kadar kendilerini evlerinde izole etmek üzere idari izin verilmiştir.

10 KİŞİLİK ALIM

Belediyemizde çalışıp kronik hastalığı olanların can güvenliği ile ilgili uygulanan zorunlu idari izin tedbiri neticesinde. Belediyemizde yüzde 35’e varan oranda iş gücü kaybı yaşanmış, bu iş gücü kaybı en çok sahada zor şartlarda özveri ile çalışan temizlik hizmetlerindeki personellerimizde yaşanmıştır. İlçemizde yeni bir salgın hastalığa neden olunmaması için çöp toplama ve temizlik işlerinde aksama yaşanmaması amacıyla Temizlik Müdürlüğümüzce yapılan plan ve talep doğrultusunda yasal mevzuata uygun bir şekilde 10 (On) kişilik Temizlik İşçisi alımı yapılmıştır.

AÇIKÇA BİLGİLENDİRİLDİ

Başvurusu alınarak mülakata çağrılan her bir işçiyle tek tek görüşülmüş, işin niteliği ve yapacağı işler olan Çöp Toplama Araç Arakası Temizlik işi, süpürme işi ve diğer temizlik hizmetleri işlerinde görev yapacağı açıkça bildirilmiştir. Ayrıca işe girene kadar tüm şartları kabul edip, daha sonra işi beğenmeme, farklı kanalları kullanıp Belediye içinde birim ve iş değiştirme gibi taleplerin yaşanması durumunda bu taleplerin asla kabul edilmeyeceği, personel ihtiyacımızın sadece bu iş üstünde olduğu, adama göre iş değil işe göre adam aldıkları hususunda açıkça bilgilendirilmiştir.

TAAHHÜT BELGESİ VAR

Başvurusu alınan ve 20.04.2020 tarihinden itibaren geçici süreyle işe başlatılması uygun görülen Erdal ÇEP’ten yukarıda açıkladığımız bilgilendirme doğrultusunda: ‘Bu işlerde fiilen ve bedenen çalışmasına engel kronik bir hastalığının bulunmadığını, bu işleri yapabilecek sağlıkta ve güçte olduğunu, işe başladıktan sonra, kapalı yerde masa başı, başka bir iş talep etmeyeceğini, tam teşekküllü kamu hastanelerinden alacağı Heyet Raporu ve sicil kaydı ile Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırma sonucunun olumsuz sonuçlanması durumunda iş akdinin sonlandırılacağı’ hususlarının yer aldığı 20.04.2020 tarihli yazılı Taahhüt Belgesi kendi rızasıyla imzalayarak bu durum kayda alınmıştır.

“KALBİNDE STENT VE İŞİTME KAYBI VAR”

İşe başladıktan sonra Erdal ÇEP, 04.05.2020 tarihinde çalışma esnasında rahatsızlanmış, amirlerimiz tarafından hastalığı sorulduğunda kalbinde stent olduğu ve kulağında işitme kaybı yaşadığını sözlü beyan etmesi üzerine bu durumu yazılı olarak kayıt altına alarak şahitler huzurunda 04.05.2020 tarihli tutanak tutulmuştur. Temizlik İşleri Müdürlüğü yapmış olduğu tespit doğrultusunda Erdal ÇEP’in sağlık sorunları bakımından ağır iş yükü çalışma şartlarına uygun olmadığını yazılı olarak bildirmiştir.

KALP HASTALIĞINI GİZLEDİ

Erdal ÇEP farklı birimde şoför olarak çalışmaya devam etmek istediğini talep etmiş bu hususlarda başta Belediye Başkanı olmak üzere, Belediye Başkan Yardımcıları’nı farklı kişilere arattırarak işten çıkarılmaması için aracı koymuştur. Aracıların hepsine Belediyemize işe giriş için bu statünün basamak olarak kullandırılmayacağı, defalarca sorulmasına rağmen kronik kalp hastalığını belediyemizden gizlediği bilgisi verilmiştir.

“BELEDİYEYİ YANILTTI”

Belediyemizce yapılan tespitler doğrultusunda ilgilinin mevcut sağlık durumu göz önüne alındığında başka birimlerde de ağır ve tehlikeli işlerde şoför olarak görev yapmasa da kamu can ve mal güvenliği açısından uygun olmayacağı, sağlık sorunlarını aynen yaşamaya devam edeceği hususunda bilgilendirilmiştir. 15 gün belediyemizde çalışan Erdal ÇEP, iş sözleşmesi yapıldığı sırada bu sözleşmenin esaslı noktalarından biri için gerekli vasıflar veya şartlar kendisinde bulunmadığı halde bunların kendisinde bulunduğunu ileri sürerek yahut gerçeğe uygun olmayan bilgiler veya sözler söyleyerek Belediyemizi yanılttığının açıkça tespit edilmesi ve mevcut sağlık durumunun Belediyemizdeki diğer ağır ve tehlikeli işlerde çalışmasına engel olduğu tespit edildiğinden zorunlu olarak 05.05.2020 tarihinde Belirli İş Sözleşmesi sonlandırılarak Belediyemizle ilişkisi kesilmiştir.”