Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dermek’te el emeği üretim sürüyor

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, ziyaret ettiği DER-MEK bünyesindeki usta öğreticiler ve kursiyerler ile bir araya geldi.

Derince Belediye Başkanı Zeki

Pandemi dolayısıyla eğitimlere ara veren Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları, yeni dönemle birlikte kapılarını kursiyerlere açtı. Derince Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ilçe halkına ücretsiz kurs hizmetleri sunduğu Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları’nda (DER-MEK) bu yıl pandemi süreci dolayısıyla sınırlı sayıda başvuru alındı. Kusachi, Yenikent, Fatih, Çınarlı, Mersincik ve Sırrıpaşa mahallelerindeki kurs merkezlerinde 21 branşta 366 kursiyerin eğitim gördüğü DER-MEK’te çalışmalar koronavirüs önlemleri kapsamında hassasiyetle sürdürülüyor.

USTA ÖĞRETİCİLER VE KURSİYERLER KARŞILADI

Sağlık önlemlerinin üst seviyede alınarak uygulandığı DER-MEK’te eğitimler esnasında temizlik, maske ve mesafe kurallarına özen gösterilirken, kursiyerlerin HES kodları da günlük olarak sorgulanıyor. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de Dumlupınar Mahallesi’nde faaliyet gösteren Kusachi DER-MEK binasını ziyaret ederek, usta öğreticiler ve kursiyerler ile bir araya geldi. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde eğitim faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Başkan Aygün, “Kurslarımızda sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde çok güzel eserler ortaya çıkıyor. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm kursiyerlerimizi ve usta öğreticilerimizi kutluyorum. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman sizlerin yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.