Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dilovası’nda bir vakıf tarım arazisine sosyal tesis yapacak

Dilovası Tepecik Mahallesi’nde bir vakfın sosyal tesis yapmak amacıyla tarım arazisini istemesi Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında tartışıldı. İYİ Parti Meclis Üyesi Mustafa Gebeş, “Cemaat, vakıf olunca biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.

Dilovası Tepecik Mahallesi’nde bir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Darıca Belediyesi'nde Ak Parti torpiliyle işe alınan isimleri tek tek açıkladı.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleştiriliyor. 101 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında  Dilovası Belediyesi, Tepecik Mahallesi, G23.a.01 ve G23.a.13.a nazım imar planı paftası, 113 ada 1,2,3,4,6 No’lu parseller ile 1573 No’lu parseli kapsayan alana ilişkin hazırlanan imar değişikliği gündeme geldi. Söz konusu değişiklikle ile ilgili CHP Meclis Üyesi Orhan Tanış, “Bir vakıf cami gibi yapıların olduğu bir sosyal tesis için talepte bulunuyor. Bu özel sosyal tesis alanı olarak çevrilmiş. Bu alanla ilgili kurumlardan görüş sorulmuş. Orman İdaresi ilk iki görüşündeki ‘uygun değildir görüşü yanlıştır burası orman değilmiş meğer’ diyor diyor. Biz ormanlarımızı bu şekilde yönetiyorsak Allah ormanlarımızı korusun. Hep kapılar açılıyor. Kamuya gereksiz yük getirecek. Biz bu yüzden uygun bulmadık” dedi.

CEMAAT, VAKIF OLUNCA DİKKAT ETMEMİZ LAZIM

Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Sadullah Keleş,“Vakfın teklifinde Diyanet İşlerine bağlı olmak kaydıyla cami, lojman, sanat atölyeleri gibi şeyler yapmak için bir değişiklik talebinde bulunuyor. Bizler ağırlıklı görüşle yapılmasını uygun bulduk.” dedi. Tanış tekrar söz alarak, “14 tane kurumdan görüş sorulmuş ancak İl Tarım Müdürlüğü’nden görüş sorulmamış. Asıl gerekli olan ilgili kurum görüşü İl Tarım Müdürlüğü olması gerekirken oradan görüş alınmamış. Buradan konuları açıyorsunuz ben başlıyorum konuşmaya, her şeyi konuşmaya başladığım zaman uzuyor. Bir kısmının ne yapıldığını arkadaşım açıklarsa ben de ona göre kısarım” dedi. Büyükakın ise, “Meclisin işi bu, çalışacağız tabi. Verilmesi gereken tüm bilgiler verilecek tabi ki” ifadelerinde bulundu. İYİ Parti Meclis Üyesi Mustafa Gebeş ise, “Cemaat, vakıf olunca biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor” dedi. Madde, oy çokluğuyla kabul edildi.