Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fulya Öztürk Gazze’de yaşananları anlattı

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde düzenlenen “Söz İşin Ehlinde” programına katılan CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, “Yeniden Filistin’e gideceğim” açıklamasında bulundu.

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa

İsrail’in Filistin’de yaptığı saldırılara dikkat çekmek amacıyla Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman öncülüğünde düzenlenen Söz İşin Ehlinde programında, CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve Kameraman Halil Kahraman Gazze’de yaşadıklarını Kartepelilere anlattılar.

GENİŞ KATILIM

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Nihat Abiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, belediye başkan yardımcıları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

İYİ ANALİZ ETMEK GEREKİYOR

Programda konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Zor bir süreçten geçiyoruz. Filistin’de bir savaş var. İnsanlar, kadınlar, çocuklar ölüyor. Dünyanın farklı toplumları yaşananlara karşı ses çıkarmaya çalışıyor. Gazze’deki sivil insanların, kadınların ve çocukların neler yaşadıklarını tüm gerçekliği ile daha iyi anlayabilmek için değerli konuklarımız bizler ile beraberler. Gazze’de şehit sayısı 10 bini geçti. Bu programdan çıktığımızda İsrail’in zihniyetini ve amacını daha iyi analiz edelim ki medeni, beşeri ve hukuki tepkilerimizi ve itirazlarımızı daha fazla iletelim. Bizlere orada yaşananları en doğru şekli ile aktardıkları için kendilerine minnettarlığımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Başkan Kocaman’ın konuşması sonrasında CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve Kameraman Halil Kahraman, Gazze’de yaşanan son gelişmeleri ve yaşadıklarını anlattılar.  Öztürk , “Azerbaycan’da da görev aldım. Orada da Ermeniler tarafından yapılan katliamları gördüm. Karabağ Zafer sonrasında ülkeme döndüm. Filistin’e giderken Gazze’nin içerisine girmeyi planlıyordum.. Yaşananları dünyaya göstermek istiyordum. Fakat İsrail polisi, Gazze’ye girmemize izin vermedi ve tehditler ile karşılaştık. Orada 40’a yakın gazeteci hayatını kaybetti.. 30 günde 30 bin ton bomba atıldı. Orada bombadan ölmezseniz hastalıktan ölüyorsunuz. Sağlık Bakanlığı tarafından tespit edilen ölü sayısı 10 bin, tespit edilemeyen en az 5 bin kişi daha hayatını kaybetti. Enkazlar kaldırılamıyor. Binlerce insan enkaz altında kalmış durumdalar. Gazze’de 10 dakikada bir çocuk hayatını kaybediyor. İletişim kesiliyor. Su ve elektrik yok.  2.5 Milyon insan küçücük bir kara parçasına sıkıştırıldı” dedi.   

KEYFİ KARAR ALIYORLAR

Bugün ben burada olmamalıydım diyen Öztürk, “13’ncü günde geri dönmek zorunda kaldım. Kendi isteğimle dönmedim. Öyle bir zihniyet var ki geçekleri duyurduğunuz zaman onlar için tehdit oluyorsunuz. Orada yaşananların anlatılmasını istemiyorlar. Mescid-i Aksa’da İsrail polisinin yaptıklarını yakından gördüm. Mescid-i Aksa’ya istediklerini alıyorlar. Müslüman kardeşlerimiz bunu bilmelerine rağmen her Cuma namaz kılmak için  yine de gidiyorlar. Gençler kesinlikle alınmıyor. Sadece 60 yaşından büyükler Mescid-i Aksa’ya alınmaktadır. Keyfi kararlar alıyorlar” ifadelerini kullandı. 100 bin kişinin ibadet edebileceği camiye sadece 2 bin kişi alınıyor. Namaz kılmak isteyenlere  çeşitli şekillerde müdahale ediyorlar.. Bu durumun canlı yayında gündeme gelmesi sonrasında İsrail tarafından yakın markaja alındım.” ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZLE GURUR DUYALIM

“Ülkem ve askerimle bir kez daha gurur duydum” diyen Öztürk, “Bizlere yıllarca algı yapılmış. Başka ülkeleri modern ve güçlü olarak bizlere göstermişler. Ama güç, modernlik ve merhamet bu topraklarda bulunmaktadır. Dünyanın birçok ülkesinde bulundum. Ülkem gibisi yok. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Ülkemizin kıymetini bilmeliyiz. Ülkemize sahip çıkmalıyız” açıklamasında bulundu.

YILLARDIR AYNI ZULÜM YAŞANMAKTADIR

“Gazze’de savaş hukuku yok” diyen Öztürk “Bölgedeki zulüm devam etmektedir.. Gerçekleri saklayamazsınız. Yıllardır aynı zulüm yaşanmaktadır. Sesimizi daha çok çıkarmalıyız. Batı medyası sivil katliamları yavaş yavaş göstermeye başladı.  Dünyanın her yerinde ses daha çok çıkmaya başladı. Bu saldırıların bir an önce bitmesini umut ediyoruz.” dedi.