9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak olan 20224-2025 eğitim-öğretim dönemi öncesinde Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, Derince’deki eğitim kurumlarının müdürleriyle Yelken Kafe Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Derince’de yapılan eğitim toplantısına Gökçe’nin yanı sıra Gökçe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Turan ve ilgili birim müdürleri de hazır bulundu. Eğitim kurumlarının müdürleriyle gerçekleşen toplantıda konuşan Sertif Gökçe; “Derince’de yaşayan herkesin sorunu bizim sorunumuzdur. Derince’de eğer bir çocuk okula gitmiyorsa bu da bizim sorunumuzdur” açıklamasında bulundu.
ÖNCELİĞİMİZ İNSANA YATIRIM
Konuşmasında eğitime yönelik çalışmalara önem verdiklerini belirten Başkan Gökçe, “Okullarımız açılmadan önce okullarımızın eksiklerini gidermek, yapabileceklerimiz konularda sizlere destek olmak özellikle eğitime ve okullara bakış açımızı sizlerle paylaşmak için bir aradayız. Bizim hayata bakış açımız her zaman insana yatırım yapmak. İnsana yatırım da çocuklardan ve eğitimden başlar. Ülkenin kurtuluşunun eğitimde ve çocuklarda olduğunu her zaman söyledik. Betona ve ranta yapılan yatırım yerine çocuklara, eğitime, kültüre ve sanata yapılan yatırımın bir ülkenin geleceği için çok önemli olduğuna inanıyorum” diyerek sözlerine devam etti.
OKULLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ
Önceliklerinin her zaman eğitime ve okullara yönelik olduğunu belirten Başkan Gökçe, “Biz hiçbir zaman gelen bir soruna karşılık bu bizim görevimiz değil, diğer kurumların sorumluluğundadır demedik. Derince’de yaşayan herkesin sorunu bizim sorunumuzdur. Derince’de eğer bir çocuk okula gitmiyorsa bu da bizim sorunumuzdur. Eğer bir vatandaşın elektriği kesikte bizim de sorunumuzdur. Yerel yönetimler sorunu bizzat çözemiyorlarsa da ilgili kurumla temasa geçerek yardımcı olmalıdır. Bizler eğitimin kalitesini daha nasıl arttırabiliriz onu düşünmeliyiz. Biz yapabileceğimiz tüm imkanlarımızla okullarımızın yanında olacağız” dedi.
GELECEĞİMİZE BİRLİKTE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Mahallelerde düzenlenen tiyatro etkinliklerine gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten Başkan Gökçe, Derince’yi sanat ve kültür kenti yapacaklarını ifade ederek “Bizim önümüzdeki dönemde hedefimiz Derince’nin kültürüne, sanatına ve eğitimine katkı sunmak. İmkanlarımız dahilinde çocuklarımızın tamamını sporla, sanatla ve kültürle buluşturmaya devam edeceğiz. Okullarımızla iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Hepimizin tek amacı çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim alması. Sizler bizim çocuklarımızı eğitiyorsunuz. Bu çocuklarımız bizim geleceğimiz. Geleceğimize hep birlikte sahip çıkmalıyız” diyerek sözlerini noktaladı.