Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hereke Kalesi kapılarını açtı!

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni; restorasyonu tamamlanan 1.400 yıllık Hereke Kalesi’nde gerçekleştirildi.

Körfez Belediyesi tarafından bu

Körfez Belediyesi tarafından; ilçenin eşsiz değerlerini fotoğraf kareleri ile ölümsüzleştirmek ve şehrin tanıtımına katkı sağlamak adına Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğu iş birliği düzenlenen 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi. Tören, restorasyonu tamamlanan 1400 yıllık Hereke Kalesi’nde gerçekleştirildi.

SANATSEVERLER KATILDI

Ödül töreni ve sergiye; Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Başkan Yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Abdullah Köktürk, Körfez Ticaret Odası Başkanı, Recep Öztürk, Belediye Meclis Üyeleri, Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Kemal Kaya, siyasi parti temsilcileri ve sanatseverler katıldı.

HEREKE KALESİ’NDE İLK ETKİNLİK

Tören öncesinde ilk olarak kürsüye gelen Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğu Başkanı Kemal Kaya, yarışmaya katılanlara teşekkür ederken, derneğin en etkin ve en çok proje üreten fotoğraf derneği olduğunu belirtti. Kaya’nın ardından kürsüye Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt çıktı. Başkan Söğüt, programın Hereke Kalesi’nde olması dolayısıyla daha bir önem kazandığını belirtti.

566 ESER YARIŞTI

Başkan Söğüt, “137 fotoğraf tutkunu, 566 eser ile yarışmaya katıldı. Gerçekten güzel bir katılım oldu. Jüri elemeleri sırasında ben de katılım sağladım. Gerçekten zor bir süreçti çünkü çok güzel fotoğraflar vardı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hem sanayi, hem deniz, hem köylerimizde birçok güzel kareleri bizlerle buluşturdular.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER YAPACAĞIZ

Fotoğraflar insanlara birçok anı hatırlatır ve ölümsüzleştirir. Sergideki fotoğraflara baktığınızda da bunu çok iyi anlayacaksınız. Bu güzel etkinliği de istedik ki tarihi kalemiz olan Hereke Kalesi’nde yapalım. Kalenin iç peyzajını tamamlayıp yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği mekan haline getirmeye çalışacağız.

ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ

İnşallah bundan sonra bu tür etkinlikleri bu mekânda yapacağız. Büyük ölçüde sur işlerini tamamladık. İlk programımızı yaptık. Daha birçok program yapacağız” şeklinde konuştu. Konuşmalar sonrasında; Mansiyon ödülü sahibi Sare Kural, Jüri Özel Ödülü sahibi Adnan Teymur, Üçüncü Merve Özer, İkinci Hasan Zer ve birinci olan Murat İbranoğlu’na ödülleri takdim edildi.