Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hizmet İş: Belediye çalışanlarına da ek zam verilmesi zorunlu oldu

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı, belediye çalışanlarına ek zam verilmesinin zorunlu olduğunu belirterek belediye başkanlarına seslendi.

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı, belediye çalışanlarına ek zam verilmesinin zorunlu olduğunu belirtti. Şube başkanı Subaşı yaptığı açıklamada şunları belirtti; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hükümetimiz, çalışanları hayat pahalılığı karşısında korumak ve yüksek enflasyon karşısında yaşanan kayıpların önüne geçmek için kamu işçilerinin, memurların ve asgari ücretle çalışanların ücretlerinde önemli artışlara gitmiştir. Tüm bu gelişmeler belediye işçileri ücretlerinin de enflasyona ve hayat pahalılığına karşı iyileştirilmesini zorunlu hale getirmiştir. Başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediye emekçileri ücretlerine ek zam verilmesi zorunlu olmuştur. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz tarafından kamu işçilerine, memurlara ve asgari ücretle çalışanlara yapılan refah artışlarının belediye çalışanları ücretlerine de yansıtılması bir zorunluluktur.

İŞYERLERİNDE HUZURSUZLUĞA NEDEN OLUYOR

Aksi takdirde bozulan ücret dengesinin, işyerlerinde iş barışı ve huzurunun bozulmasına neden olacak, verimliği ve motivasyonu da düşürecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, hiçbir çalışanımızı enflasyona ezdirmeme adına, asgari ücretle çalışanlara altı ay için %34 zam yapmış, memurlara %85 oranında zam yaparak en düşük aylık ücreti 22 bin TL’ye çıkarmış, kamu çerçeve protokolü ile de en düşük kamu işçisi ücretini de 22 bin TL olarak belirlemiştir. Bu gelişmeleri emekçilerimizin refahını korumak adına olumlu olarak görüyor ve destekliyoruz. Ancak aynı işyerlerinde beraber çalışılan memur bir arkadaşın sosyal denge ödemesi ile birlikte aldığı yeni ücret ile işçiler arasındaki farkın iki katına yaklaştığı, bu durumunda işyerlerinde şimdiden büyük huzursuzluğa sebep olduğunu hep birlikte görüyoruz. En kısa zamanda yapılacak ek protokollerle bu adaletsizliğin ortadan kaldırılmasını ve belediyelerinde çalışan işçilerin geçim ücretleri konusunda sosyal dengeyi tahsis eden çalışmaların bir an evvel başlamasını bekliyor ve talep ediyoruz.”