Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hizmet-İş’ten ödenmesi gereken para için teşekkür

Hizmet iş Sendikası Kocaeli Şube Başkanlığı, “Büyükşehir idari ve esnek çalışanların yol ve yemek parası ödeniyor” açıklaması yaptı.

Hizmet iş Sendikası Kocaeli

Hizmet iş Sendikası Kocaeli Şube Başkanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Covid 19 salgını sebebi ile kamu kurumlarında idari izin ve esnek çalışma uygulamasına geçilmiş ancak dün sosyal medya hesabımızdan bazı belediye ve belediye şirketlerinde çalışan üyelerimizin yol ve yemek parasının  çalışmadıkları günler için Cumhurbaşkanlığı Genelgesine rağmen bazı belediyelerde ödenmediğini ifade etmiştik.

KESİNTİLER YAPILMAMIŞ

Pandemi sürecinin başlangıcı olan 2020 ilk aylarında idari izin ve esnek çalışma yapılmasına  başlandığı günde bazı belediyeler bu kesintileri yapmışlardı. Bugün de devam etmektedirler. Ancak bazı basın yayın kuruluşları bu açıklamamızı sanki Büyükşehir Belediyesinin idari ve esnek çalışan işçilerin yol ve yemek parasının bugüne kadar ödemediği şeklinde bir haber yapılmıştı. Pandemi sürecinin en başında yayınlanan genelgeye istinaden Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz bu kesintileri yapmamış, idari ve esnek çalışan işçilerin yol ve yemek parası yatırmışlardı.

BÜYÜKAKIN TALİMAT VERMİŞ

Ancak geçen ay ödemeleri yapan birimdeki arkadaşlarımızın son genelgeyi yanlış yorumlamalarından dolayı ödemede aksama yaşanmış, bugün Büyükşehir belediye Başkanımıza Sn. Tahir Büyükakın Beyefendiye konuyu sendika başkanımız iletmiş, derhal yanlışın düzeltilmesi yönünde talimat vermiştir. Sendikamız ve çalışanlar olarak Sayın başkanımıza teşekkür ediyoruz.

TÜM İŞVERENLERE ÖRNEK OLSUN

Büyükşehir Belediye başkanı olduktan sonrada öncesinde Büyükşehir belediyemizin  çeşitli kademelerinde görev yaptığı dönemlerde bile işçi arkadaşlarımız koruyup kollamış, çalışanların hakkının verilmesi yönündeki her daim güçlü bir irade ortaya koymuştur. Büyükşehir Belediye başkanımızın bu tutumu ve anlayışının tüm işverenlere örnek olmasını diliyoruz” dendi.