Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hulusi Kentmen’in evi Sanat Evi oluyor!

İzmit’in tarihi ve kültürel değerlerini yaşatacak projelere devam eden İzmit Belediye Başkanı Av Fatma Kaplan Hürriyet, şimdi de Yeşilçam’ın unutulmaz aktörü Hulusi Kentmen’in İzmit’te bulunan evini restore ettirerek, kentin kültür hazinesine kazandırıyor.

İzmit’in tarihi ve kültürel

Yıllardır kullanılmaması sebebiyle harabeye dönen ev, yapılan restorasyon çalışmasının ardından halkın hizmetine açılacak. İzmit Belediye Başkanı ve Adalar Rotary Kulübü başkanı arasında akdedilen protokol gereği, İstanbul Adalar Rotary Kulübü’nün sponsorluğunda gerçekleştirilecek restorasyon projeleri başladı.

ASLINA UYGUN RESTORE EDİLECEK

Tarihi değerlere sahip çıkan İzmit Belediyesi tarafından aslına uygun şekilde yenilenecek olan binada, Zemastek firması tarafından Adalar Rotary Kulübü’ne bağış olarak gerçekleştirilen lazer tarama çalışmaları tamamlandı.  Lazer tarama çalışması ile yapının 3 boyutlu dijital verileri bilgisayarlı çizim ortamına aktarılacak ve buna göre restorasyon projesi aslına uygun olarak oluşturulacak.

YENİ SANATÇILAR YETİŞECEK

İstanbul Adalar Rotary Kulübü’nün sponsorluğunda yapılan Hulusi Kentmen’in evinin restorasyon projelerinin Şubat ayında, restorasyon çalışmasının ise bir buçuk yıl içinde tamamlanması öngörülüyor. Sanat Evi işleviyle halkın kullanımına sunulacak olan yapı; Yeşilcam’ın babacan rolleriyle bilinen ismi, sevilen sanatçı Hulusi Kentmen’in manevi anısını yaşatacak. Yapı aynı zamanda yeni sanatçıları yetiştirmek için tüm halka kucak açacak.

BİNA HAKKINDA TEKNİK BİLGİ

2 katlı yapının taban alanı 60 metrekare, toplam bina alanı 120 metrekare, bahçe alanı 450 metrekaredir. Binanın 19. yüzyıl sonları (1890lar gibi) yapıldığı tahmin edilmektedir. Yapı orta sofalı, cumbalı, ahşap oturtma çatılı olarak inşa edilmiştir. Zemin katta sofanın iki tarafından girilen iki odası bulunuyor. Yapının tamamen çökmüş durumdaki üst katında bulunan sofanın iki yanında iki oda ve cumbayla açılan hayat bölümü yer alıyor.