Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet, Esnafımızı çok önemsiyoruz!

Esnaf Buluşmalarıyla kentimizin gelişimi ve refahı için emek veren esnaflarla bir araya gelen Başkan Hürriyet, “Esnaflarımız, kentimizin ana damarlarından bir tanesidir” dedi

Esnaf Buluşmalarıyla kentimizin gelişimi
Kent esnafını önemseyen; projelerine esnafın fikirleri doğrultusunda şekillendirmeye önem veren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, görev süresince ruhsat alan esnaflarla akşam yemeğinde buluştu. Kentimizin gelişimi ve refahı için emek veren esnaflar Alikahya Kültür Merkezi’nde ağırlandı. İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği Başkanı Murat Öztürk’ün de yer aldığı programda esnafın talep ve önerileri dinlenirken programa ilgi yoğun oldu.

“ORTAK AKIL BULUŞMALARINI ÖNEMSİYORUZ”

Başkan Hürriyet, “Bizim dönemimizde ruhsat alan esnaf arkadaşlarımızla bir araya gelmek istedik. Ortak Akıl Buluşmalarını önemsiyoruz. Vatandaşımızın bir isteği varsa direkt bize ulaştırabilsin diye bu tarz toplantılar yapıyoruz. Kenti daha yaşanılabilir kılmak adına her öneriyi almaya çalışıyoruz.

“ESNAFLAR KENTİN ANA DAMARLARINDAN”

Esnaflar kentin ana damarlarından bir tanesi. Birçok sorunu ve ihtiyacı bilen kitleler. Sadece esnaflık yapmak değil İzmit’in gelişiminde ve toplumsal dokusunun gelişmesinde önemli rol oynadığınızı biliyoruz. Güzel İzmit’imizde faaliyet gösteren işletmelerimiz sadece kentimize ekonomik değer yaratmakla kalmıyor. Aynı zamanda şehrin kültürel ve sosyal yaşamına katkı sağlıyor.

“ÖNCELİĞİMİZ ENAFLARIMIZIN İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRMAK”

Esnaflarımız bir derdi olduğu zaman daha hızlı iletişim kurabilsin diyerek STK ve Esnaf Masası kurduk. İletmek istediğiniz bir konu olduğunda doğrudan yönetici arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz. Hepimizin ortak hedefi İzmit’i daha modern, yaşanabilir, gelişmiş bir kent yapmak. Bu amaç ve gaye içerisinde İzmit’i hep bir adım ileriye taşımaya çalışıyoruz. İzmit Belediyesi olarak esnaflarımızın her zaman yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren önceliğimiz her daim esnaflarımızın işlerini kolaylaştırmak, ticareti desteklemek ve daha iyi bir iş ortamı sağlamak.

CADDE VE SOKAKLAR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ

Uzun yıllardır dokunulmayan onlarca sokağı yenilemeye devam ediyoruz. Fethiye Caddesi ve İstiklal Caddesi, Sabri Ekmen Sokak, Hamam Sokak, Şaban Sarıgülle Sokak, İstikbal Sokak, Yeni Cuma’nın yanındaki Mimar Sinan Sokak, Rauf Orbay Sokak, Köseoğlu Sokak, Akça Cami Caddesi, Acısu, Cebesoy Sokak, Kuruçeşme İsmail Özen ve Hasan Atakan Caddeleri, Kapanönü, Yeşilova Turan Güneş Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, İshak Paşa Caddesi gibi pek çok yerimizi yeniledik. Bir cazibe merkezi haline getirmeye çalıştık. Estetik bir değer kattığımızda biliyoruz ki esnafımız daha çok kazanıyor.

“KİRALAMALARA SON VERMEK İSTEDİK”

Bizim en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi de mecliste çoğunluğumuzun olmaması. Bundan dolayı kentimizi ciddi zarara uğratan durumlar yaşadık. Göreve geldiğimizde araç kiralamalarını sonlandırıp satın almak istedik. 55 milyona bütün araçlarımızı alabiliyorduk. 27 milyonluk kredi yetkisi alabildik. 71 tane kamyon satın alabildik. Kredisini de bitirdik. Kalan 28 milyonu alamadık.

“HİZMETLERİMİZİ AKSATMADAN DEVAM ETTİRİYORUZ”

Bu yıl itibariyle 200 milyona satın alabildik. 28 milyon nerede? 200 milyon nerede? Eğer bize mecliste yetki verilseydi ve 55 milyona bütün araçları alsaydık tasarruf ettiğimiz parayla size daha fazla hizmet edebilirdik. Sokakları yaparken altyapı kurumlarıyla boğuştuk. Engellemeler var diye hizmetten asla geri durmadık. Şikayet etmeden var gücümüzle çözmeye çalıştık. Hizmetlerimizi aksatmadan devam ettiriyoruz. Bu süreçte bize hoşgörü gösteren, destek olan tüm esnaflarımıza İzmitliler adına teşekkür ediyorum. Bir Dernekler Yerleşkesi kurduk. Ücretsiz bir şekilde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

ÇINAR SATIN ALMA UYGULAMASINI ANLATTI

Çınar Satın Alma uygulamasını oluşturduk. Sizin paranızı kullanırken doğru kullanmaya çalışıyoruz. Bir yandan da bütün işlerimizi şeffaflaştırıyoruz. Bütün ihalelerimizi canlı yayınlıyoruz. Satın almalarımıza bütün esnaflar teklif verebilsin diye Çınar Satın Alma uygulaması geliştirdik. Bu uygulamayı Bilgi İşlem Müdürlüğümüz yaptı. Arzu eden esnaflarımız bu uygulamaya kayıt olarak doğrudan temin ile aldığımız bütün mal ve hizmetlere teklif verebilir. Hiç mecbur olmadığımız halde doğrudan teminlerimiz çok şeffaf bir şekilde halkın hizmetine sunduk. Bunu, bütün arkadaşlarımız adına gururla söylüyorum. Hepinize yeni yılda sağlık, başarı, bol ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi.