Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet, kadın muhtarları ağırladı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet; İzmit, Gebze, Derince ve Kartepe ilçelerindeki mahallelerde görev yapan kadın muhtarları makamında ağırladı.

İzmit Belediye Başkanı Av.
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasının 87. yılı kapsamında İzmit, Gebze, Derince ve Kartepe ilçelerinde görev yapan kadın muhtarlarla bir araya geldi. Ziyarette; Topçular Mahalle Muhtarı Nazhanım Yazar, Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Fatma Keskin, Hatipköy Mahalle Muhtarı Habibe Aksoy, Şirintepe Mahalle Muhtarı Nilgün Düzen, Gebze Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Şükriye Kavran, Gebze Yenikent Mahalle Muhtarı Esengül Aktaş, Derince Sırrıpaşa Mahalle Muhtarı Hülya Yıldırım, Derince Yavuz Sultan Mahalle Muhtarı Hamiyet Kâğıtlı ve Kartepe Ataevler Mahalle Muhtarı Neslihan Serim hazır bulundu.

MAHALLELERİNİZİ EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORSUNUZ

Başkan Hürriyet, 5 Aralık 1934’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı tanımasıyla kadın erkek eşitliğinin sosyal ve siyasal alanda tam ve koşulsuz bir şekilde uygulanmasının sağlandığını vurguladı. Hürriyet, “Kadınların yönetim kademelerinde yer alması daha güçlü ve yaşanılabilir bir toplum için gerekli. Siz değerli muhtarlarımız da kadınların istedikleri zaman neler yapabileceği ile ilgili çok güzel çalışmalar gerçekleştiriyor, mahallelerinizi en güzel şekilde temsil ediyorsunuz. Sizlerin nezdinde muhtarlık görevini yürüten tüm kadınlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.