Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İSU’dan İzmit altyapısına yatırım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İzmit Kuruçeşme Fatih Mahallesi’nin en işlek yerlerinden olan Muammer Aksoy ile Barış Caddesinin bir kısmının mevcut altyapı hatlarını yenilemek ve yüzey sularını toplamak için 4,21 km uzunluğunda yeni altyapı hattı yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İzmit Kuruçeşme Fatih Mahallesi’nin en işlek yerlerinden olan Muammer Aksoy ile Barış Caddesinin bir kısmının mevcut altyapı hatlarını yenilemek ve yüzey sularını toplamak için altyapı çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında toplam 4,21 km uzunluğunda yeni altyapı hattı yapılacak.

YATIRIM PROGRAMI SÜRÜYOR

2022 yılı yatırım programı kapsamında Kocaeli genelinde küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı su kayıp ve kaçakların azaltılması, ani yağışlar ile oluşan yüzey sularının toplanıp uzaklaştırılması ile düzenli akışının sağlanması için yatırımlar gerçekleştiriliyor. Altyapı yenileme çalışmalarını sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, yatırımlarını program çerçevesinde yoğunlaştırdı.

KBB ÜSTYAPISINI YENİLEYECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuruçeşme Fatih Mahallesi Muammer Aksoy ile Barış Caddelerinde üstyapı çalışmaları gerçekleştirilecek. Çalışma öncesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından iki caddenin üzerinde yer alan içme suyu ve atık su altyapı hatlarını yenilemek ve topoğrafyası nedeniyle ani yağışlardaki yüzey sularını toplamak için yağmursuyu hattı çalışmalarına başladı.

MEVCUT ALTYAPI HATLARI YENİLENİYOR

Çalışmalar kapsamında iki cadde üzerindeki içme suyu ve kanalizasyon altyapısı yenilenecek. 150 ve 100 mm çaplarında düktil font borular kullanılarak toplam 1.280 metre içme suyu hattı ve 300 – 400 mm çaplarında betonarme borular kullanılarak da 1.850 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı yenilenecek.

YÜZEY SULARI İÇİN YAĞMURSUYU HATTI

İki caddenin topoğrafyasından dolayı ani yağışlardaki yüzey sularını toplamak için yağmursuyu hattı da yapılacak. İmalatı yapılan çalışmalar kapsamında 1000, 800, 500 ve 400 mm çaplarında betonarme borular kullanılıyor. Bölgenin yüzey sularını toplayacak ve uzaklaştıracak yağmursuyu hattı için 1080 metre uzunluğunda yeni yağmursuyu hattı yapılacak.

TRAFİK DÜZENLEMESİ

Muammer Aksoy Caddesinde başlayan çalışma nedeniyle trafikte düzenleme yapıldı. 20 Haziran ile 11 Eylül tarihleri arasında yapılacak yeni hat çalışmalarından dolayı araç geçişi tek yönlü olarak sürecek.