Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Partili başkandan grev açıklaması!

Kartepe Belediyesi’nin şirketi Kartepe A.Ş.’de işçilerin grev kararı alması sonrasında İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel bir basın açıklaması yayınladı.

Kartepe Belediyesi’nin şirketi Kartepe

Kartepe Belediyesi’nin yan şirketi olan Kartepe A.Ş. çalışanları ile işveren arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde arabulucu vasıtası ile de anlaşma sağlanamaması işçilerin aldıkları karar sonucunda yapılan grev oylamasında çıkan evet kararı üzerine İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel’den de açıklama geldi. Belediyede KHK ile kadroya alınan işçilere verilen sözlerin ve işçilerin özlük haklarının sağlıklı bir şekilde kendilerine verilmesi için başından beri süreci takip ettiklerini hatırlatan Tamyüksel, konu ile ilgili zaman zaman açıklamalarda bulunduklarını hatta yetkili sendikayı da ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunduklarını belirtti.

ARADAKİ MAKAS KAPANMALI

Tamyüksel’in açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: “Kartepe Belediyesinde KHK ile kadroya alınan işçilerimizin; istisnalar hariç, sahada ve en ağır şartlarda çalışan arkadaşlarımız olduklarını biliyoruz. Fakat üzülerek görüyoruz ki en fazla çalışan arkadaşlarımız, belediyemiz de en düşük imkanlar ile hizmet üretmek zorunda kalıyorlar. Biz, bu arkadaşlarımıza seçim öncesi verilen 635 TL maaş zammı sözü ile birlikte, belediye içerisinde farklı kadro ile istihdam edilmiş, lakin bu arkadaşlarımızla aynı işi yapan hatta bazı bölümlerde kendilerinden daha az çalışarak, daha fazla kazanan arkadaşlarımız ile aralarındaki kazanç makasının kapanmasını diliyoruz.

BÜYÜKŞEHİR’İ ÖRNEK VERDİ

Sayın belediye başkanımıza buradan tekraren seslenmek istiyorum, Pandemi ile mücadelede dahi en ön saflarda, mücadele ederek tüm Kartepeli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yetişmeye çalışan bu kardeşlerimizin, dün gerçekleşen grev kararı kesinleşmeden, ekonomik koşullar ülkemizde bu denli güçleşmiş, insanlarımız geçim sıkıntısı ile bu denli zor girmiş iken… Gelin Büyükşehir Belediyemizin Belde AŞ işçilerinin yüzünü güldürdüğü gibi işçi arkadaşlarımızın yüzünü güldürün. Aksi halde uygulanacak bir grev kararının ve o esnada üç kuruş maaşını da alamayarak mağdur olacak işçi kardeşlerimiz ile hizmet alamayacak olan Kartepemizin karşı karşıya kalacağı zorlukların vebalinin altından kimse kalkamaz.”