Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi, 2020’de salgına karşı sağlık üretti!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında ilk günden itibaren yoğun mesai harcayan İzmit Belediyesi, 2020 yılı içerisinde kendi imkanlarıyla 2 milyon adet maske üretimi yaparken kolonya ve dezenfekten üretimiyle de ses getirdi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında
İzmit Belediyesi, halkın en fazla ihtiyaç duyduğu materyallerin başında gelen maske üretimi için 2020 yılında tüm personelleri ile birlikte adeta seferberlik ilan etti. Koronavirüs salgını ile hızlıca Dikimevi’ne dönüştürülen Mehmet Ali Paşa Gençlik Merkezi’nde gönüllü kadınlar tarafından steril maske, bone ve önlük üreten İzmit Belediyesi, bulunması zorlaşan maskelerin üretimini her geçen gün arttırdı.

MASKELER KENTİN DÖRT BİR YANINA DAĞITILDI

Üretim süreci için gerekli olan teçhizatlardan 1 pres makinesi, 1 kesim makinesi, 10 tane de dikiş makinesi alan İzmit Belediyesi, 2020 yılı içerisinde toplam 2 milyon adet maske üretti. Antibakteriyel özelliği bulunan kumaştan yapılan maskeler, İzmit Belediyesi Dikimevi’nin ilk ürünü olarak da önem taşıdı. Üretilen maskeler kentin dört bir yanına dağıtılırken vatandaşlar İzmit Belediyesi sayesinde maske sıkıntısı çekmedi.

Izmit Belediyesi 2020de salgina karsi saglik uretti 1ÖNCELİKLE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA

Maske, bone ve önlük üretimiyle sağlık personeline büyük destek veren İzmit Belediyesi, PLA olarak adlandırılan, mısır nişastasından üretilen sağlıklı ve güvenli bir malzemeden elde edilen siper maske üretimini de gerçekleştirdi. Kendi atölyelerinde salgına karşı sağlık üreten İzmit Belediyesi, siper maskeleri de öncelikle sağlık çalışanlarına tahsis etti.

Izmit Belediyesi 2020de salgina karsi saglik uretti 4KENDİ İMKANLARIYLA KOLONYA VE DEZENFEKTAN ÜRETTİ

İzmit Belediyesi 2020 yılındaki üretim seferberliğine, Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilen kimya mühendisinin çalışmasıyla, kolonya ve dezenfektan üreterek devam etti. Haftada 900 litre dezenfektan veya 700 litre kolonya yapabilecek kapasitede olan laboratuvar, kolonya ve dezenfektan üretimine devam ederek, belediyenin pandemi dönemindeki ihtiyaçlarını karşılıyor.

İZMİT, KOCAELİ’NİN TAKSİLERİNİ DEZENFEKTE ETTİ

Koronavirüs sürecinde kent esnafını rahatlatıcı bir çok uygulamaya imza atan İzmit Belediyesi, İzmit ve diğer ilçelerden gelen taksileri, her çarşamba günü Doğukışla Pazar Alanı’nda kurulan istasyonda Covid-19 virüsüne karşı düzenli bir şekilde dezenfekte etti.

Izmit Belediyesi 2020de salgina karsi saglik uretti 3İZMİT’TEKİ DÜKKÂNLARA DEZENFEKTE HİZMETİ VERİLDİ

Koronavirüse karşı tam bir seferberlik halinde çalışan İzmit Belediyesi, yalnızca taksi esnafıyla sınırlı kalmayıp kentteki iş yerleri ve dükkanları da dezenfekte ederek esnafın yanında oldu. Odalarla da organize olan İzmit Belediyesi, işbirliği içinde düzenli olarak dükkânlarda dezenfeksiyon işlemi yaptı.