Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi arasında yaşanan anlaşmazlık hakkında açıklama yaptı. İzmit Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni resmi ve tutarlı bir açıklama yapmaya ve kamuoyunu doğru bilgilendirmeye davet ediyoruz” sözlerine yer verildi.
BÜYÜKŞEHRE YAZI GÖNDERDİK AMA…
İzmit Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri, İzmit Belediyesi’ne gönderdiği Whatsapp mesajında, Patilik Mutlu Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nin dolu olduğunu ve bu nedenle ilçelerden gelen saldırgan köpekler, yasaklı ırklar ve hasta köpeklerin barınağa kabul edilmeyeceğini bildirmiştir. Bu durumu netleştirmek amacıyla İzmit Belediyesi olarak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na resmi bir yazı gönderilmiş, ancak bugüne kadar yanıt alınamamıştır.
KAFA KARIŞIKLIĞINA YOL AÇIYOR
Bununla birlikte, CİMER aracılığıyla bize ulaşan vatandaşlarımız, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine barınakta yer olduğunu ve sorunun İzmit Belediyesi’nden kaynaklandığını söylediğini iletmiştir. Bu iki farklı bilgilendirme, kamuoyunda ciddi bir kafa karışıklığına yol açmakta, İzmit Belediyesini de yalancı durumuna düşürmektedir. İzmit Belediyesi olarak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni bu konuda resmi ve tutarlı bir açıklama yapmaya ve kamuoyunu doğru bilgilendirmeye davet ediyoruz.”