Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi Lavanta Şenliklerine başlıyor…

İzmit Belediyesinin üç farklı mahallede hayata geçirdiği lavanta bahçelerinde organize edilecek Lavanta Şenlikleri 16 Temmuz Pazar günü Durhasan Mahallesi’nde başlıyor.

İzmit Belediyesinin üç farklı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle Durhasan, Karaabdülbaki ve Çayırköy Mahallelerinde hayata geçirilen lavanta bahçeleri mor renge büründü. Hasat zamanı gelmeden önce vatandaşların da bu alanlarda vakit geçirmesi adına 16 Temmuz Pazar günü Durhasan Mahallesi’nde Lavanta Şenliği düzenlenecek. Ayrıca lavanta bahçeleri her gün vatandaşların ziyaretine açık olacak. 

HÜRRİYET, “ŞENLİKLERİMİZE BAŞLIYORUZ”

Şenlik öncesi lavanta bahçelerinde incelemelerde bulunan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Uzun zamandır lavanta bahçeleri kurmakla ilgili çabalarımız vardı. Önce Durhasan Solaklar bölgesinde, sonra Karaabdülbaki Köyü’müzde ve Çayırköy’deki Lavanta Parkı’mızda lavanta fidelerimizi toprakla buluşturmuştuk. Bahçelerimiz artık çiçek açtı, mor renge büründü. Yavaş yavaş hasada doğru gidiyor. Hasat olmadan önce bu bahçelerin tadını çıkaralım, sosyalleşelim, doğanın tadını çıkaralım istiyoruz. Bu Pazar gününden itibaren bu bahçelerimizde lavanta şenliklerine başlıyoruz.  

“VATANDAŞLARIMIZ ZİYARET EDEBİLECEK”

İlk şenliğimizi Pazar günü Durhasan Köyü’müzde akşam 18.30’da yapacağız. Detaylarının sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaşacağız. Lavanta bahçelerimiz her gün vatandaşlarımızın ziyaretine açık olacak. Vatandaşlarımız bahçeleri ziyaret edip fotoğraf çektirebilecek, eğlenebilecek, piknik yapabilecek. Sonrasında ikinci şenliğimiz Karaabdülbaki Köyü’nde olacak. Burada yakın zamanda Çınar Kahvaltı Evi’ni açmıştık. Şimdi de bir lavanta köyümüz var. Burada da bir şenlik yapacağız. En son Çayırköy’de bulunan Lavanta Parkı’mızda güzel bir şenlik yapacağız. 

“HASAT ŞENLİĞİ DE YAPACAĞIZ”

Lavantalarımızın hasadı yaklaştığında da hasat şenliklerimiz olacak. Bu sene lavanta bahçelerimizde güzel etkinliklerimizle vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Mor ve yeşilin bir arada olduğu çok güzel bahçelerimiz oldu. Ayrıca ailelerimiz ve çocuklar için güzel alanlar yaratıyoruz. Buralarda çok güzel etkinlikler yaparken aynı zamanda ekolojik bir farkındalık yaratmış olacağız. Burada üretilen ürünler aynı zamanda ekonomiye dönüşüyor. Lavanta bahçelerimizde şenliklerimize Pazar günü başlıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı şenliklerimize davet ediyoruz” dedi.