Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesinden atılan zabıtalar üst mahkemeyi de kazandı

İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevliyken haksız sürgün nedeniyle mahkemeye başvuran Kamil Akgül ve Adem Özay üst mahkemede de haklı bulundu.

İzmit Belediyesi Temizlik İşleri

İzmit belediyesinde 10 yıldır zabıta destek personeli olarak görev yaparken, CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet’in yerel seçimlerden sonra Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne çöp araç arkası personel olarak sürülen ancak bu haksız sürgünü kabul etmeyerek yasal haklarını kullanan Kamil Akgül ve Adem Özay Kocaeli İş Mahkemesine açtıkları dava sonucu yerel mahkemece işe iade kazanmışlardı. Ancak İzmit Belediyesi yönetimi kararı bir üst mahkemeye itiraz etmişti. Yapılan itirazı değerlendiren üst mahkeme, zabıta personellerini haklı bularak davayı işçi lehine sonuçlandırdı.

HUKUKA UYGUN DEMİŞLERDİ

Konu ile ilgili açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy “ Yerel seçimlerinden sonra İzmit Belediye başkanlığı görevine gelen CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet ve yönetimi yıllardır başarılı bir şekilde görevini yürüten işçilere siyasi görüşlerinden dolayı sürgün, mobbing ve baskı uygulamış ve en sonunda suçsuz işçileri işten çıkararak aileleri ile açlığa mahkum etmiştir. O günde bu uygulamaların sürgünlerin, işten çıkarmaların hukuksuz olduğunu ifade etmiştik. Ancak ne yazık ki İzmit Belediyesi yönetimi bu durumun hukuka uygun olduğunu savunmuştu.

ÖDEMELER HALKIN CEBİNDEN ÇIKIYOR

Bugün zaman ve hukuk gösterdi ki İzmit Belediyesi yönetimi günü kurtarmak için doğrulardan kaçmış ve kendi bildiklerine inanmışlardır. Netice bizim ve işe iade davasını kazanan onlarca işçinin doğru söylediğini göstermiştir. Bu nefret yüklü, siyasi saiklerle hareket edilerek yapılan uygulamaların yanlış olduğunu her defasında olduğu gibi yineleyerek işçilerin açılan davaları kazanmaları sonucunda İzmit halkının cebinden çıkan bu ödemelerin vebalinin de Sayın Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve yönetimine ait olduğunu belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.