Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit, Cumhuriyete sımsıkı sarılanların kentidir

İzmit Belediyesinin Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlama programları kapsamında gerçekleştirdiği etkinliklere on binlerce Cumhuriyet aşığı İzmitli büyük bir coşkuyla katıldı

İzmit Belediyesinin Cumhuriyetimizin 100’üncü

İzmit Belediyesinin Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlama programları kapsamında gerçekleştirdiği etkinliklere on binlerce Cumhuriyet aşığı İzmitli büyük bir coşkuyla katıldı 

İzmit Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünü birbirinden renkli ve anlamlı etkinliklerle kutladı. Kenti saran 100’üncü yıl coşkusu İzmit Belediye Meydanında gerçekleştirilen etkinliklerle doruğa çıktı. Tarihi Atatürk Anıtında toplanan İzmitliler İzmit Halk Oyunları Topluluğundan 100 dansçının zeybek gösterisini büyük beğeniyle izledi. 

Havai Fisek gosterileri 2

MUHTEŞEM KORTEJ

Zeybek gösterisinin ardından İzmitliler Kültür Tepesi’nden Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde İzmit Belediye Meydanı’na yürüdü. İzmit Belediye Bandosu eşliğinde yürüyen vatandaşlar 29 Ekim coşkusunu doyasıya yaşadı.

BELEDİYE MEYDANINDA BÜYÜK COŞKU

Kültür Tepesinde başlayan 100. Yıl Cumhuriyet Kortejinde 100 metre uzunluğunda dev Türk bayrağı açıldı. Vatandaşlar ellerinde meşalelerle İzmit Belediye Meydanına giriş yaptı. Ardından Cumhuriyet Bayramı coşkusu Belediye Meydanı’nda sürdü. 

DOLU DOLU PROGRAM

Style of İzmit’in graffiti sanatçıları Set.soi ve Spooksoi tarafından belediye binasının duvarına yapılan dev Atatürk resminin açılışı ve sonrasında da DJ Faruk Koç’un performans gösterisiyle İzmitliler coşku dolu anlar yaşadı.  Başkan Hürriyet graffiti sanatçılarına plaket takdiminde bulundu.  Program kapsamında gençler ‘Andımız’ ve İstiklal Marşını’ okurken katılımcılar muhteşem de bir havai fişek gösterisine tanıklık ettiler. Etkinlikte son olarak ‘Atatürk’ filmi özel yayını yapıldı.

Belediye meydaninda Cumhuriyet Coskusu 5

“HAYATIMIZDA BİR KERE 100’ÜNCÜ YILI YAŞAYACAĞIZ”

Belediye Meydanındaki etkinlikler öncesi coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Hürriyet şu ifadeleri kullandı; “Değerli İzmitliler hayatımızda bir kere görebileceğimiz, bir kere yaşayacağımız 100. yıl coşkusunu, güzel İzmit’imizde hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşı kutlu olsun. Cumhuriyetimizi 100’üncü yaşında  coşkuyla kutlamanın yanı sıra Cumhuriyeti anlamaya çalıştık. 

“ATAMIZIN BU KENTTE İZLERİ ÇOK”

Cumhuriyetin kazanımlarına, değerlerine sahip çıkmak üzere kentin dört bir tarafında 1 haftadır süren çok güzel duygu dolu programlarımız oldu. Bugün sabahtan beri çok güzel etkinliklerle muhteşem güzellikler yaşıyoruz. Bu kent ilklerin kenti bu kent müjdelerin kenti. Bu kent Atamızın defalarca ziyaret ettiği, sevgisini her fırsatta dile getirdiği bir kent. 7 düvelle savaştıktan sonra annesiyle ilk defa görüştüğü kent bu kent. Atamızın bu kentte hatıraları çok, izleri çok. Bıraktığı o güzellikler o kadar çok ki. 

“CUMHURİYETİ ATAMIZ BURADAN MÜJDELEDİ”

Daha Cumhuriyet kurulmamışken ilk defa Cumhuriyet ile yönetileceğimizin müjdesini bu kentten verdi. Kadınlara seçme seçilme hakkının eninde sonunda verileceğini ilk defa bu kentte müjdeledi Atatürk. Atamızın ilk ve tek basın toplantısını yaptığı kenttir İzmit. Cumhuriyet kentidir İzmit. Bu kent Atasına sımsıkı sarılanların kenti. Bu kent Cumhuriyete ilelebet sahip çıkacak muhteşem insanların kenti. 

“KEŞKE FABRİKANIN SATILMASINA ENGEL OLABİLSEYDİK”

Bu kentte 100’üncü yılı kutlamak bizim için o kadar kıymetli ki. Cumhuriyeti coşku içerisinde kutlayalım. Bu sonuna kadar hakkımız. Bu Cumhuriyeti halk kurdu. Atamız halkla kurdu bu Cumhuriyeti. Bu kent ilk kağıt fabrikasının temellerinin atıldığı bir kent. Bugün biz o kağıt fabrikası SEKA’nın anısını yaşatmak adına çok güzel bir alan açtık. Keşke o alanı açmak yerine fabrikanın satılmasına engel olabilseydik. 

“CUMHURİYETE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayalım ama değerlerimize sahip çıkalım. Bugün bu kürsüde seçilmiş bir belediye başkanı olarak özgürce konuşabiliyorsam bunu Cumhuriyete borçluyum. Özgür düşünen, sandığa gidip oy kullanabilen, seçme ve seçilme hakkına sahip olan her kadının Cumhuriyete sahip çıkmak boynunun borcudur. O yüzden öncelikle kadınlardan ricam. Lütfen çocuklarınıza Cumhuriyetin ne olduğunu öğretin. Bugün Gazze gibi, Suriye gibi olmuyorsak Cumhuriyet sayesindedir. Onların bir Atatürk’ü yoktu. Bizim bir Atatürk’ümüz vardı. 

“ORTADOĞU BATAKLIĞI GİBİ OLURUZ”

Bugün Atatürk sayesinde özgür, bağımsız bir şekilde bilimsel eğitim alabiliyorsak, düşüncemizi ifade edebiliyorsak bu Atamızın bize emanet ettiği Cumhuriyet sayesindedir. Lütfen ‘mış’ gibi değil, sadece kutlamalarda değil 365 gün bu Cumhuriyete sahip çıkmak zorundayız. Aksi halde yok olur gideriz. Bu ülke bilimi, kültürünü, değerlerini kaybederse ülke ülke olmaktan çıkar. Ortadoğu bataklığı gibi oluruz. Nasıl bir emaneti omuzlarımızda taşıdığımızın lütfen bilincinde olun. 

“TÜM İZMİTLİLERE ARMAĞAN EDİYORUZ”

Gelecek kuşaklara Atatürk’ün cepheden cepheye neden koştuğunu, nasıl bir bağımsızlık aşkına sahip olduğunu ve Atamızın nasıl bir lider olduğunu, imkansız denilen hedefleri onun gösterdiğini ve o hedeflere her zaman ulaştığını lütfen hep anlatalım olur mu. Biz bu sene Atamızın sözlerini, yüzünü, o muhteşem karizmasını her yere yansıtmaya çalıştık. Bu sene bir ilki yaptık. İlk defa bu kadar büyük bir kamu binasına Atamızın kocaman Time Dergisine kapak olmuş, İzmit’te çekilmiş o sembol fotoğrafını çok kıymetli graffiti sanatçılarımızla birlikte kalıcı olacak şekilde, asla silemeyecekleri şekilde, her İzmitlinin buradan geçerken Atamıza selam vereceği şekilde duvarımıza resmettik. Çok kıymetli bir çalışma. Bu çalışmayı tüm İzmitlilere armağan ediyoruz. 

Belediye meydaninda Cumhuriyet Coskusu 1

“SANATLA MESAJ VERİYORUZ”

Bu eserin her çizgisi ayrı bir öğreti. Bize geçmişimizi hatırlatarak geleceğimize dair umutlarımızı ve hayallerimizi yansıtacak. Sanatla aslında mesaj vermiş olacağız. Bu dev Atatürk siluetinde bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, modern Türkiye’nin, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere ne kadar önemli olduklarını ilelebet hatırlatmaya devam edeceğiz. Style of İzmit’im graffiti sanatçıları Set.soi ve Spooksoi’ye şehrimizin ruhunu bu denli başarıyla resmettikleri için teşekkür ederim. 

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!”

Bu akşam sizinle sanatla, müzikle, Atatürk filmleriyle bir aradayız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşında başta tek başkumandanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Aziz şehitlerimizi şükranla ve özlemle anıyorum. İyi ki bizim Atamız ve İyi ki bize bu Cumhuriyeti armağan etti. Bu kentin muhteşem enerjisi Cumhuriyete çok yakıştı. 100’üncü yılımız kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene!”