Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit, maskeden sonra bone ve önlük üretiyor

İzmit Belediyesi, koronavirüse karşı başladığı steril maske üretiminin ardından, şimdi de sağlık personellerinin karantinada kullanımı için bone ve önlük üretimini başlattı.

İzmit Belediyesi, koronavirüse karşı

Covid-19 Koranavirüsle mücadele kapsamında tüm birimleriyle seferber olan İzmit Belediyesi, önceki gün belediyenin dikimevinde, tamamı gönüllü kadınların emeğiyle sağlık çalışanları için steril maske üretimini başlatmıştı. İlk etapta 8 bin adet olarak planlanan maske üretimi, nano teknoloji içeren malzeme kullanılarak 50 bin adete çıkartılırken, kullanılan malzemenin Sağlık Bakanlığı onaylı, belgeli ve güvenilir olduğu belirtildi. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İSTEDİ, ÜRETİM BAŞLADI

Çok önem verdiği üretimi İzmit Belediyesi Dikimevinde yerinde takip eden Başkan Hürriyet, steril ve hijyenik malzemelerin piyasada az bulunduğunu belirterek, “Üretimimizi bugün daha da büyüttük. Çok daha teknolojik, kaliteli bir malzeme bulduk. 8 bin hedefiyle başladık, şimdi 50 bin maske üreteceğiz. Biz üretimimizi duyurduktan sonra, sağlık çalışanları ve hastanelerden çok sayıda talep aldık. Bununla da sınırlı kalmıyoruz. Şimdi de bizimle irtibata geçen sağlık çalışanlarımızın talebi üzerine, bone ve önlük üretimine başlıyoruz” dedi.

GÖNÜLLÜ KADINLAR SAĞLIK İÇİN ÜRETİYOR

Gönüllü kadınların üretimde çok ciddi yardımları olduğunu belirten Başkan Hürriyet, “Sağlık çalışanlarımıza destek olmak amacıyla steril maskenin ardından, bugünden itibaren bone ve önlük üretmeye başlıyoruz. Sağlık çalışanlarımıza İzmit Belediyesi olarak destek olmaya çalışıyoruz. Öncelikle üretime katılan gönüllü kadınlarımıza ve destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu kötü günleri hep birlikte, dayanışmayla geride bırakacağız” dedi.

izmitbelediyesiantibakteriyelmaskeuretiminebaYladY 6 min