Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’in küçükbaş hibesine şap engeli

İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından çiftçileri desteklemek adına gerçekleştirilecek küçükbaş hibe programları, Türkiye genelinde ortaya çıkan şap hastalığı yüzünden bakanlık kararıyla ileri bir tarihe ertelendi.

İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet öncülüğüyle Kırsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde, kırsal bölgelerde çiftçiyi desteklemek amacıyla küçükbaş hayvan desteği projesi belirli aralıklarla devam ediyor. İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan küçükbaş hibe programları, Bakanlık ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıya istinaden şap hastalığını önleyici tedbirler kapsamında ileri bir tarihe ertelendi.

TÜM TEDBİRLER ALINDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından İzmit Belediyesine gönderilen yazıda, “Ülkemiz genelinde hastalığın yayılmasını önleyici tüm tedbirlerin alındığı, kesim, ithalat ve ihracat amaçlı yapılan sevkler dışında, şap hastalığına duyarlı tüm hayvan hareketlerinin (il içi ve il dışı) ilkbahar şap aşılama süresinde ülke genelinde durdurulduğu” ifadeleri kullanıldı.