Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’te 1.000 kişilik Cumhuriyet Korosu

İzmit Belediyesinin Cumhuriyetimizin 100’üncü kutlamaları kapsamında 1000 Ses Tek Nefes Kadın Korosu muhteşem bir konsere imza attı. 1000 kadının tek nefes olduğu programda coşku zirveye çıkarken, Başkan Hürriyet “100. yıl coşkusu İzmit’e çok yakıştı” ifadelerini kullandı

İzmit Belediyesinin Cumhuriyetimizin 100’üncü

İzmit Belediyesinin kadınların toplumdaki yerini ve görünürlüğünü arttırmak amacıyla hayata geçirdiği 1000 Ses Tek Nefes Kadın Korosu, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına damga vurdu. Aylardır bugüne hazırlanan kadınlar muhteşem bir konsere imza attı. Yüzlerce İzmitlinin izlemeye geldiği konserde Memleketim, Hatırla Sevgili, Fikrimin İnce Gülü, İzmir Marşı, Onuncu Yıl Marşı ve çok daha fazlası büyük bir coşkuyla söylendi. 

“İZMİT’E BU YAKIŞIR”

Programın başında konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Salonun her bir köşesi ve muhteşem kadınlar, harika görünüyorsunuz. İzmit’te 100. yıl coşkusunu en anlamlı en güzel şekilde kutlamak bizim boynumuzun borcuydu. İşte İzmit’e de böylesine güzel bir coşku ve kutlamalar yakışır dedik. Ne mutlu ki 100’üncü yılı görmek nasip oldu. Öncelikle bu proje için aylarca emek veren tüm kadınlara çok teşekkür ediyorum. 

“O ORTAK RİTMİ DUYACAKSINIZ”

Karşınızda; birlikteliğimizin, dayanışmamızın ve en önemlisi de İzmit’in simgesi olacağına gönülden inandığım 1000 Ses Tek Nefes Kadın Korosunu görüyorsunuz. Ama aynı zamanda; az sonra burada duyacağınız her bir notada, Ebedi ve tek Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara bıraktığı mirasın gururunu, sevincini ve umudunu göreceksiniz. Ve emin olun ki; bu koroyu dinlerken, gözlerinizi kapattığınızda da, kalplerinizin attığı o ortak ritmi duyacaksınız. 

“EL ELE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Çünkü bu koro; bin kadının tek yürek olmasının, tek nefeste umudu ve barışı haykırmasının eseri. Çünkü bu muazzam koroda yer alan her bir kadın, Atatürk’ün kadınlara verdiği değerin, onlara duyduğu inancın birer temsilcisi. Bu toprakların geleceğini kadınların azim ve kararlı ellerine emanet eden Gazi Mustafa Kemal, ne demişti; “Dünya yüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir” İşte bizler de İzmit Belediyesi olarak Atatürk’ün çizdiği yolda; birlikte, el ele, omuz omuza vererek yürümeye devam edeceğiz.

““CUMHURİYET İLELEBET YAŞAMAK ZORUNDADIR”

İzmit Cumhuriyet kadınlarının kenti. Doğrudan halkın oylarıyla seçilmiş Leyla Atakan’ı yetiştiren bir kent İzmit. Kadının renginin olduğu, görünürlüğünün olduğu zengin bir kent. Seka Kağıt Fabrikası gibi ilk fabrikaların açıldığı üretken bir kent. İlkler saymakla bitmez… Bu değerlere sahip çıkmak zorundayız. Eğer şu an Ortadoğu’da yaşananları yaşamıyorsak bizi koruyan Cumhuriyet’tir. Onların bir Atatürk’ü yoktu. Ama biz bugün Atatürk sayesinde Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutluyoruz. Hangi görüşten olursak olalım Cumhuriyet bizim ortak değerimiz. Onu yaşatmak zorundayız. Cumhuriyet ilelebet yaşamak zorundadır.

“KADINLARIN SESİ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ”

Bu gece; İzmit’in gökyüzünü aydınlatan yıldızları gibi, kadınlarımızın sesi, umudu ve azmiyle aydınlanacak. Çünkü biz biliyoruz ki, onların sesi, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolundaki en büyük gücümüz. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü;  tüm şehitlerimizi, geçmişten günümüze bu topraklar için mücadele eden tüm atalarımızı rahmetle anıyor, ve onların bize bıraktığı bu mirası, Cumhuriyetimizin ışığında, her alanda ve daima savunmaya devam edeceğimizin sözünü veriyoruz. Hepsinin ruhları şad olsun. 

“NİCE 100 YILLARA”

Siz değerli İzmitli hemşerilerim, bu akşam bizleri yalnız bırakmadığınız, bu muhteşem coşkuya ortak olduğunuz için gönülden teşekkür ediyorum.  “Hep birlikte şahit olalım bu tarihi ana, kucaklayalım geleceği,  Cumhuriyetimizin mührüyle şekillenen güçlü yüreklerle…” Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. 100’üncü yaşımız kutlu olsun. Daha nice 100 yıllara!