Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’te 1 yılda neler yapıldı?

İzmit Belediyesi, 2021 yılında sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği birçok proje ile İzmitlilerin yüzlerinde tebessüm bıraktı.

İzmit Belediyesi, 2021 yılında

İzmit Belediyesinden servis edilen haber metnine göre, 2021 yılında tüm gücüyle çalışmaya, üretmeye ve vatandaşlara dokunmaya devam etti. Tüm müdürlük ve birimleriyle vatandaşların huzuru, güveni ve konforu için çalışan İzmit Belediyesi ailelerin, çocukların, gençlerin ve yaşlıların yüzünde tebessüm bıraktı. Pandemi ve ekonomik sıkıntıların yaşattığı mağduriyetleri en aza indirgemek adına yıl boyunca sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyen İzmit Belediyesi, yeni yılda da hizmetlerini arttırarak sürdürecek.

FETHİYE CADDESİ’NDE 20 SENE SONRA İLK KAZMA VURULDU

Fethiye Caddesi ve Yan Yolları Yeniden Düzenleme Projesi kapsamında ilk kazma 20 yıl sonra İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet öncülüğünde vuruldu. Yeni görünümü İzmitlilerin oylarıyla belirlenen Fethiye Caddesi’nde ilk olarak altyapı çalışmalarına başlayan İzmit Belediyesi toplamda 550 metre kanalizasyon hattı, 400 metre içme suyu hattı ve 125 metre yağmur suyu hattı yeniledi. Çalışmalar süresince esnafı mağdur olmaması için kısım kısım ilerleyen çalışmalar hızla devam ederken İzmit Belediyesi üst yöneticileri de sık sık esnafı ziyaret etti. Çalışmalar tamamlandığında Fethiye Caddesi ve yan yolları kıymetli bir kent merkezi ve cazibe merkezi olacak.

YEŞİLOVA’DA GERİLİM HATLARI YER ALTINA ALINIYOR

İzmit Belediyesi, asfalt ve çift taraflı kaldırım çalışmalarının yapılacağı Yeşilova Mahallesi Turan Güneş Caddesi’nde 2021 yılında gerilim hatlarını yer altına alma çalışmalarına başladı. Etüt Proje Birimi tarafından projesi tamamlanırken Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kontrolünde çalışmalar devam ediyor. Gerilim hatlarının yer altına alınma çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgede olası bir kazanın önüne geçilecek, görüntü kirliliği de ortadan kalkacak.

KURUÇEŞME VE KENT MERKEZİ IŞIL IŞIL OLDU

Plan Proje Birimi tarafından aydınlatma ve iyileştirme projesi tamamlanan Hasan Atakan Caddesi’nde yenileme çalışmaları Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tamamlandı. Kuruçeşme Doğan Mahallesi Hasan Atakan Caddesi’nde asfalt ve kaldırım yenileme çalışmalarıyla bölge esnafı ve vatandaşlar yıllar sonra güvenli yollara kavuştu. Yol ve kaldırım yenileme çalışmalarının ardından dekoratif aydınlatma ve kaldırım boyama çalışmalarıyla birlikte bölge ışıl ışıl bir görünüme kavuştu. İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentte yoğun olarak kullanılan bölgelerden Rauf Orbay Sokak’ta yenileme çalışmalarını tamamladı. Yenileme çalışmaları tamamlanan sokağın aydınlatma çalışmalarının da bitmesiyle sokak kullanıma açıldı. Sokağın ışıklarını Başkan Hürriyet ve esnaf birlikte yaktı.

58.000 TON ASFALT

2021 yılı boyunca yıllardır sesleri duyulmayan, bakımsız bırakılan bölgelere hizmet götüren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, titiz çalışmaları ile merkezi ve kırsal mahalleleri konforlu alanlar sundu. Ekipler yıl boyunca toplam 58.000 ton asfalt, 50.000 metrekare parke, 44.260 metrekare beton yol, 3.534 metreküp duvar, 8.585 ton beton, 12.409 metre bordür, 1.447 metre merdiven, 52.115 metrekare boya, 1.073 metre parapet, 147.854 ton malzeme serimi, 16.188 metre imar yolu açımı, 176.180 metre tesviye çalışması gerçekleştirdi.

BÜYÜK BİR HEYECANLA

İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yüzlerinden gülümsemeyi eksik etmeden büyük bir heyecanla İzmit’in daha temiz ve ferah kalması için gece-gündüz demeden mesai yaptı. İzmit sınırları içerisinde bulunan cadde ve sokaklar periyodik olarak program dâhilinde yıkandı. 2021 yılı içerisinde 6960 cadde ve sokak yıkandı. 2491 vatandaşın yıkama talebi karşılandı. 2021 yılında yaşanan yoğun kar yağışlarında Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarına yoğun olarak katkı sağladı. 3 adet çift kabin araç, 5 adet açık kasa araç, 7 kepçe, 2 traktör kepçe ve 33 personel karla mücadelede aktif olarak yer aldı.

CUMHURİYET PARKI VE SÜLEYMANPAŞA HAMAMI İZMİTLİLERE KAZANDIRILDI

Cumhuriyet Parkı Aile Çay Bahçesi’ni yeniden vatandaşların hizmetine açan İzmit Belediyesi, tüm vatandaşlara hitap edecek şekilde modern bir yaklaşımla Cumhuriyet Parkı projesini hazırladı. Mevcut bitkiler korunurken yeşil alanların arttırılacağı alan, aydınlatma projesiyle ışıl ışıl oluyor. Proje için gerekli kurul izinlerinin alınması için çalışmalar başlatıldı. İzmit Belediyesi, Akçakoca Mahallesi’nde bulunan Tarihi Süleyman Paşa Hamamı ve Şehr-i İzmit Kafe’yi de İzmitlilerin hizmeti açtı. İzmit İçkale ve Çevresi Kentsel Sit Alanı Canlandırma Projesinin detaylarının da anlatıldığı programda Hürriyet, “Tarihimizi unutmamalı, unutturmamalıyız” dedi.

ÇINAR ÇOCUK EVİ HİZMETE AÇILDI

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in seçim vaatlerinden biri olan ve Yeşilova sakinlerine sözünü verdiği Çınar Çocuk Evi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla 8 Eylül tarihinde hizmete açıldı. 3 haftalık oryantasyon eğitiminin ardından eğitim programı başladı. Temel amacı, biyoçeşitliliğe sürdürülebilir ve güvenli yaklaşılan bir topluluk yaratmak olan Çınar Çocuk Evi’nde 55 çocuk eğitim görüyor. Hane gelirinin hanede yaşayan birey sayısına düşen net asgari ücretin 3’te 1’inden az alan ailelerin çocukları, anne ve babası ölmüş olup bir yakını tarafından bakılan çocuklar, kadın sığınma evinde bulunan kadınların çocukları ile şehit ve gazi çocukları Çınar Çocuk Evi’nden ücretsiz yararlanıyor.

İZGİM İLE DAHA GÜÇLÜ KADINLAR

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 2021 yılında kadınlara yönelik birçok proje ve organizasyona imzasını attı. Kadınları sosyal ve ekonomik alanda daha fazla desteklemek ve şiddetle mücadelede farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar sürdüren Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde İzmit Kadın Girişimciler Merkezi (İZGİM) 19 Eylül 2021 tarihinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla açıldı. İçerisinde psikolog, diyetisyen, etüt merkezi, girişimcilik ofisleri, girişimcilik atölyeleri, çocuk kütüphanesi, çocuk oyun alanı ve spor salonu bulunan İZGİM ile kadınlar yarınlara umutla bakıyor.

İZMİT ÇARŞISI İLE AİE EKONOMİSİNE KATKI

İzmit Belediyesi ve Good4Trust işbirliğiyle yerel ekonomiyi canlandırmak ve üreticiyi desteklemek amacıyla 9 Şubat 2021 tarihinde İzmit Çarşısı açıldı. Kocaelili üreticilerin Türkiye pazarına açılabildiği İzmit Çarşısı gün geçtikçe büyürken, üreticiler de her hafta gerçekleştirdiği dayanışma buluşmaları ve eğitimlerle ağını daha da genişletti. İzmit Çarşısı’nda yer alan üretici kadınlar, İzmit Belediyesi organizasyonları ve el emeği stantlarında ürünlerini vatandaşlarla buluşturarak hem aile ekonomilerine katkı sağladı hem de kadın dayanışmasını güçlendirdi. Şimdiden 151 üretici İzmit Çarşısı’ndan dükkan açtı.

ONLARCA BELEDİYE İZMİT’TEN KADINA KARŞI ŞİDDETE DUR DEDİ

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 18 Kasım 2021 tarihinde “Yerel Yönetimlerde Kadınları Güçlendiriyoruz” projesi kapsamında “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı” imzaladı. 19-20 Kasım 2021 tarihlerinde Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanlığında ve İzmit Belediyesi ev sahipliğinde Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı Protokolü İmza Töreni ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı düzenlendi. Onlarca belediyenin protokol imzaladığı programda 22 belediye kadın çalışmaları iyi uygulama örneklerinin sunumunu gerçekleştirdi.

KARAABDÜLBAKİ ÜRETİCİ PAZARI

Üretimi ve üreticiyi destekleyen, toprağın zenginliğinden faydalanarak doğal ürünleri vatandaşa ulaştıran projelere imza atan İzmit Belediyesi, Karaabdülbaki Üretici Pazarını açtı. Kadın ve Aile Hizmetleri bünyesinde üreticileri desteklemek amacıyla kurulan pazardan Karaabdülbaki Mahallesi’nin yanı sıra Hasancıklar, Ortaburun, Sapakpınar, Sultaniye, Süleymaniye ve Kurtdereli üreticiler de faydalanabiliyor. Dönüşümlü olarak stantları kullanan köylüler bu sayede aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

TONLARCA ATIK TOPLANDI

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilçe genelinde bulunan 165 adet cam kumbarasından 2021 yılında 1225 ton cam atığı topladı. Elektronik eşyaların içinde çevre ve insan sağlığına zararlı birçok metal olduğu bilinciyle hareket edilerek 18.500 kg e-atık toplandı. 285 noktaya konulan tekstil kumbaraları sayesinde 330 ton tekstil atığı toplandı. Yıl boyunca yaklaşık 3210 kg atık pilin doğaya karışması engellendi. Ekipler atık yağ çıkaran işyerleri, hane ve okullardan 10.600 litre bitkisel atık yağ topladı. Eylül ayında başlanan proje ile 25 eczaneye atık ilaç kutusu dağıtıldı ve 3 ayda 438 kg atık ilaç toplandı. 100 adet ambalaj atık kafesi, 55 adet pet kafesi sayesinde 4.160 ton ambalaj atığı ve 118 ton ömrünü tamamlamış lastik toplanarak ekonomiye kazandırıldı.

ÇOCUK ÖDÜL MARKET İLE ÇOCUKLAR GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLIYOR

Sürdürülebilir Kentler Birliği tarafından da örnek uygulama olarak gösterilen Çocuk Ödül Market, çocukların kağıt-karton, plastik-pet, cam, pil, elektronik atık, tekstil atığı, atık yağları getirerek ödül kazandığı bir proje olarak 2021 Mart ayında hayata geçirildi. Hacıhızır Mahalle Muhtarlığında start alan proje Çukurbağ ve Şirintepe Mahalle Muhtarlıklarında da devam ediyor.

TARIMSAL KALKINMA HAMLELERİ

İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, üreten belediye vizyonuyla tarımsal üretim hamlelerine yıl boyunca devam etti. Tarımsal Uygulama Bahçesi’nde toplamda 10.000 adet salep (7600 fide, 2400 yumru) dikildi. Süleymaniye Mahallesi’nde belediyeye ait yaklaşık 5 dönümlük alana 500 adet ichinosa çeşidi dut fidanı ekildi. En verimli buğday olarak belirlenen 43.800 kg Nusrat cinsi buğday tohumları yüzde 70 hibe ile 438 çiftçiye dağıtıldı. İnsanlığın ilk buğdayı Siyez, Mecidiye Mahallesi’nde toprakla buluştu. 4 çiftçiye yüzde 90 hibeli olarak toplamda 635 adet süper meyve aronya dağıtıldı. Besin değeri yüksek istiridye mantarı için kolları sıvayan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, Modern Hayvan Pazarı’nda mantar üretim çadırı kurdu. Mantar üretiminin ilk flaş döneminde toplam 1452 kilogram istiridye mantarı hasat edildi.

YENİ PARKLAR KAZANDIRILDI

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ailelerin, gençlerin ve çocukların güvenle vakit geçirebilecekleri, spor yapabilecekleri sosyal alanlar inşa etti. Ekipler Gönüller Parkı, Şehit Recep Çetin Parkı, Fahri Akbaş Parkı ve Çubuklubala Mahalle Parkı’nda revizyon çalışmalarını tamamlayarak İzmitlilere kazandırdı. Çubuklubala Mahallesi’nde meyve bahçesi, oyun parkı ve basketbol sahası çalışmalarıyla bölge halkına yeni sosyal alan kazandırıldı. Ekipler 2021 yılında toplamda 97 parkın genel bakım ve tamir işlemlerini tamamladı. Toplamda 511 noktada gerekli tamir ve bakım çalışmaları gerçekleştirdi. 258 noktada kent mobilyalarının bakımı yapıldı. 521 noktada elektrik bakımı gerçekleştirildi. 416 noktada su arızlarına müdahale edilerek bakım ve onarımları tamamlandı.

SPORA TEŞVİK

Spor ve sporcuya önem veren ve çocuklar ile gençleri spora teşvik etmek adına çalışmalarını yürüten İzmit Belediyesinin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kente yeni basketbol ve futbol sahaları kazandırdı. Tüysüzler Mahallesi’ne yeni ve kapsamlı spor tesisi kazandıran ekipler, çocukların trafiğe açık alanlar yerine güvenli alanlarda spor yapması adına yeni, mevcut sahaların bakımını da düzenli olarak gerçekleştirdi.

AMFİ TİYATROLAR YENİLENDİ

Yıllardır bakımları yapılmayan amfi tiyatroları yenileyerek İzmit’e yakışır bir hale getiren ekipler, Yahyakaptan Mahallesi Amfi Tiyatro ve Yuvam Akarca Mahallesi Demokrasi Parkı Amfi Tiyatro’yu İzmitlilere kazandırdı. İzmitliler konserler, etkinlikler ve tiyatro gösterilerinin yapıldığı Amfi Tiyatroların yeni yüzünü çok sevdi.

İZMİT’TE SOSYAL BELEDİYECİLİK DÖNEMİ

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde 2021 yılında toplumun her kesiminin fırsatlardan eşit yararlanması adına birçok çalışma ve proje hayata geçirildi. 2021 yılı içerisinde Kardeş Eller üzerinden 5788 başvuru alınarak 4502 sosyal inceleme gerçekleştirildi. 2284 kişiye düzenli gıda desteği sağlandı. Dost Eller Giyim Mağazası’ndan 2021 yılında toplam 1366 kişi faydalandı. Ekonomik desteğe ihtiyaç duyan 4331 aileye toplamda 1.885.700 TL nakdi yardım yapıldı. 2768 haneye 237.000 TL tutarında eğitim yardımı yapıldı. 48 haneye 381.000 TL tutarında çatı yardımı yapıldı.

DAYANIŞMA DUYGUSU GELİŞİYOR

2021 yılı içerisinde 6335 adet gıda kolisi vatandaşlara ulaştırıldı. Beraberlik ve dayanışmayı yaşatmak amacıyla sabah saat 06.45 – 10.00 arasında toplamda 95 bin vatandaşa sıcak çorba ikram edildi. Ramazan ayında 349 haneye 10.312 adet sıcak yemek hizmeti sağlandı. Yıl içinde 1597 merhumun yakınlarına lokum ve kolonya eşliğinde taziye ziyareti yapılırken 1080 haneye 27.000 cenaze yemeği ikram edildi. Dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla Kardeş Eller ve Gıda Bankası üzerinden toplanan bağışlarla 2021 yılı Kurban Bayramı’nda 500 kilogram etin ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtımı yapıldı.

ALZHEİMER YAŞAM EVİ UMUT KAPILARINI AÇTI

Alzheimer hastalarının hayatla olan bağını kuvvetlendirmek ve yakınlarına destek olmak amacıyla 2021 yılı içerisinde Alzheimer Yaşam Evi hayata geçirildi. Malta Mahallesi’nde hizmete giren Alzheimer Yaşam Evi, Alzheimer hastalarının yaşam standartlarını yükseltmeye ve hayata daha sıkı tutunmalarını sağlamaya devam ediyor. Toplamda 35 Alzheimer hastasına hizmet veren merkez, hasta yakınlarına da tedavi sürecinde gereken psikososyal desteği sağlıyor.

YADEV İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

Özel gereksinimli bireylerin toplumsal yaşamda aktif rol almalarını desteklemek amacıyla Kadıköy Mahallesi’nde hayata geçirilen Yaşam Destek Evi’nde (YADEV) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde başvuru ve kayıtlar alınmaya başlandı. Özel bireylerin yaşam kalitelerini ve özgüvenlerini arttırmayı, sosyalleşmelerini ve günlük yaşam becerilerini kazanmalarına olana sağlamayı amaçlayan YADEV, aynı zamanda engelli yakınlarının sorumluluklarını da hafifletecek.

SANATA AÇILAN KAPI ‘İZMİT SANAT AKADEMİSİ’

Sanat kenti İzmit sloganıyla, kenti sanatla dolu eski günlerine yeniden döndürmek için projelerini bir biri ardında sıralayan İzmit Belediyesi, yeni sanatçılar ve aydınlık nesiller yetiştirecek olan İzmit Sanat Akademisi’ni yeni yüzüyle 21 Ekim’de hizmete açtı. Ulusal çapta tanınan keman virtüözü Prof. Dr. Cihat Aşkın’ın koordinatörlüğünde Sanat Akademisi yeni bir soluk kazandı. İzmit ve farklı ilçelerden 8-18 yaş arası 250 kişinin katılımı ile bir hafta süren yetenek taraması, 7 Haziran günü başarılı bulunan adayları ilan etti.

BÜYÜK MİRASIN İMZASI MUHTEŞEM TÖRENLE ATILDI

Sanayi ve ticaretin merkezi olan, görkemli binalarıyla dikkat çeken Büyük Roma İmparatorluğu’nun başkenti Nikomedia’nın dünya mirasına kazandırılması için başlatılacak olan arkeolojik kazıların startı Kocaeli Arkeoloji Müzesi’nde imzalanan protokolle verildi. İzmit Belediyesinin tarihi gün yüzüne çıkarmak ve şehrin marka değerini arttırmak için yoğun çaba harcadığı Çukurbağ Kazıları resmen başlatıldı. Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Seyit Ahmet Arslan ile İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet kazı protokolünü imzaladı.

ÇINAR HALK MARKET’İ İZMİT’E KAZANDIRDIK

İzmit Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen Çınar Halk Market’in açılışı CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın katılımıyla açıldı. Çınar Halk Market ile üreticiler ürünlerini aracısız bir şekilde vatandaşa ulaştırabiliyor. İzmit’e kooperatifçilik anlayışını yeniden getiren Çınar Halk Market’te et ürünlerinden kuru bakliyata, kahvaltılıklardan kuruyemişlere, taze sebzeden ev yapımı erişte, tarhana gibi yüzlerce doğal ürün uygun fiyatlarla İzmitlilere ulaştırılıyor.