Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’te ‘Engelsiz Festival’ başladı

İzmit Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engel durumu bulunan bireylere yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla Engelsiz Festival’i başlattı. Etkinliğe katılan Başkan Hürriyet, Akıllı Bastonun tanıtımını ve dağıtımını gerçekleştirdi.

İzmit Belediyesi, 3 Aralık

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve İzmit Kent Konseyi Engelli Meclisi işbirliğinde hayata geçirilen Engelsiz Festival bugün başladı. İzmit Belediyesi Meydanı’nda farkındalık stantlarıyla başlayan festival gün içinde birbirinden renkli etkinliklerle devam etti. Engelsiz Festival’de birbirinden eğlenceli gösterilerle özel çocukların yüzleri gülümserken ikramlar eşliğinde hoş sohbetler edildi.

ENGELSİZ BİR İZMİT İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Gün boyu süren etkinliklerde özel gereksinimli bireyler müzik dinletileri ve birbirinden renkli aktivitelerle keyifli bir günü geride bıraktı. Programda konuşan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci, “Engelsiz bir İzmit için çalışmalarımıza gece gündüz devam ediyoruz. Down Kafe’de her gün düzenli olarak etkinlikler yaparak tüm engellilerimizin ücretsiz olarak hizmetlerimizden yararlanmasını sağlıyoruz. Anne ve babalar çaylarını içerken çocuklar müzikten resime, el işleri faaliyetlerine, şiir dinletilerine katılabilirler.

YADEV’İ HAYATA GEÇİRİYORUZ

2 aydır ücretsiz olarak engelsiz taksi hizmeti veriyoruz. Bugün hizmete başladığımız ve çok önemsediğimiz Kocaeli’de bir ilk olan Yaşama Destek Evi’ni özellikle öz bakımlarını gerçekleştiremeyen, bağımsız bir şekilde hayatını sürdüremeyen ve her zaman bir yakınının yardımına ihtiyaç duyan çocuklarımız ve gençlerimizin için hayata geçirdik ve yakın zamanda açılışını yapacağız. Engellilerimiz için çalışmaya devam ediyoruz. İstihdam alanında, eğitimde, sosyal hayatta engellilerin olması için çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.