Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’te iki köy arasına yeni yol

İzmit Gülbahçe Kadriye ve Arpalık İhsaniye köyleri arasına yeni alternatif yol çalışması başladı. Yol Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılıyor. Çalışma tamamlanınca iki köy arasındaki mesafe kısalacak.

İzmit Gülbahçe Kadriye ve

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köylerde bir yandan yol onarımları yaparken diğer yandan alternatif yolları da inşa ediyor. Bu doğrultuda İzmit ilçesinin Gülbahçe Kadriye ve Arpalık İhsaniye köyleri arasındaki mevcut yolun elverişsiz ve uzun olmasından dolayı daha kısa ve konforlu bir alternatif yol yapılıyor.

10 KİLOMETREDEN 3 KİLOMETREYE

Gülbahçe Kadriye ile Arpalık İhsaniye köyü arasındaki mevcut yolun uzunluğu 10 kilometre mesafeyi buluyor. Vatandaşların zaman ve yol tasarrufu yapmasını amaçlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, iki köy arasındaki mesafeyi 3 kilometreye indirecek güzergah için yeni bir yol inşa etti.

“İKİ KÖY ARASINDAKİ MESAFE KISALACAK”

Yeni yapılan alternatif yolun güzergahı kısaltacağını belirten İzmit Gülbahçe Kadriye Köyü Muhtarı Ahmet Arslan, “Yeni yapılan bu yol ile Gülbahçe Kadriye ile Arpalık İhsaniye köyü arasındaki mesafe gidiş geliş 6 kilometreye düşüyor. Mevcutta kullandığımız yol ise gidiş geliş 20 kilometre idi. Bu çalışma ile alternatif yol ile vatandaşlarımız daha konforlu ve kısa sürede ulaşımlarını gerçekleştirecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Tahir Büyükakın’a Kocaeli’ye ve bizlere gösterdiği hassasiyet için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Alternatif yol izmitin iki koyunu yakinlastiracak 3