Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Akmeşe altyapısı yenileniyor!

Kocaeli Haber – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İzmit ilçesine bağlı Akmeşe bölgesinin içme suyu ile kanalizasyon altyapısını yenilemek ve yüzey sularını toplamak için yağmursuyu hattı çalışmalarını sürdürüyor.

Kocaeli Haber - Kocaeli

Kocaeli Haber – Kocaeli’nin her bölgesinde modern ve sağlıklı altyapı yatırımları gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İzmit ilçesine bağlı Akmeşe bölgesinin içme suyu ile kanalizasyon altyapısını yenilemek ve yüzey sularını toplamak için yağmursuyu hattı çalışmalarını sürdürüyor. Akmeşe Atatürk ve Cumhuriyet Mahallelerinde devam eden imalat çalışmaları kapsamında toplam 60 km uzunluğunda altyapı hattının 12.5 km uzunluğundaki kısmı tamamlanarak üstyapı çalışmalarının yapılması için 13 Ekim 2021 tarihinde İzmit Belediyesi’ne yazı ile bildirildi.

CAZİBE MERKEZİ

İzmit ilçesinin kuzey doğusunda yer alan Akmeşe, doğal güzelliği ile ön plana çıkıyor. Bölgede ikamet eden vatandaşlar çiftçilik ve hayvancılıkla beraber atçılık temel geçim kaynakları oluşturuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bölgede gerçekleştirdiği yatırımlarla beraber Akmeşe, cazibe merkezi haline geldi.

60 KİLOMETRE YENİ ALTYAPI HATTI

Akmeşe bölgesinde yaşayan vatandaşların kaliteli ve sağlıklı içme suyu ile beraber atık su ve yüzey sularının toplanması için KBB İSU Genel Müdürlüğü bölgede baştan aşağı altyapı hatları inşa ediyor. 2021 yılı yatırım programı kapsamında “İzmit İlçesi Akmeşe Atatürk ve Cumhuriyet Mahalleleri İçme suyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı” projesi ile birlikte Akmeşe Atatürk ve Cumhuriyet Mahallelerinde toplamda 60 kilo metre uzunluğunda yeni içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı hattı imalatı gerçekleştirilecek.

ÜSTYAPI İZMİT BELEDİYESİ YAPACAK.

Akmeşe’de her geçen gün artan nüfus ile birlikte ekonomik ömrünü tamamlayan hatların yenilenmesi kapsamında Cumhuriyet Mahallesinde yapılan çalışmalarda; 5 bin 750 metre içme suyu hattı, 4 bin 700 metre kanalizasyon hattı ile birlikte 1650 metre yağmursuyu hattı imalatı tamamlandı. Atatürk Mahallesinde gerçekleştirilen çalışmalar da ise 175 metre içme suyu 225 metre kanalizasyon hattı çalışması yapıldı. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği Akmeşe’de, altyapısı tamamlanan bölgelerde üstyapı çalışmalarının yapılması için İzmit Belediyesi’ne 13 Ekim 2021 tarihinde yazı ile bildirildi.

30 MİLYON LİRA MALİYET

Akmeşe’ye ve bölgede yaşayan insanlara hayat katacak olan projenin imalat sürecinin Ağustos 2022’de tamamlanması hedefleniyor. İki mahallede yapılacak toplam 47 km uzunluğundaki içme suyu hattında kullanılacak düktil font borular İSU Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Altyapı, üstyapı ve düktil font boru bedeli ile birlikte proje, 30 milyon liraya mal olacak.