Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – İzmit Belediyesi’nin teleferik projesini hesaba katmadınız

Kocaeli Haber – Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclisinde söz alan CHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Orhan Tanış, Büyükşehir’in Milli İrade Meydanı’nda yapacağı imar değişikliğinin, İzmit Belediyesinin teleferik projesi hesaba katılmadan komisyon geçtiğini belirtti.

Kocaeli Haber - Büyükşehir Belediyesi
Kocaeli Haber – CHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Orhan Tanış, İzmit Belediyesinin uzun süredir üzerinde çalıştığı teleferik projesi ile ilgili Büyükşehir’in, İzmit Belediyesine danışmadan Milli İrade Meydanı’nda yaptığı imar değişikliğini eleştirdi. Orhan Tanış, “İzmit Belediyesinin teleferik projesi dinlenmeden eski Perşembe Pazarı’nda imar değişikliği komisyondan geçirildi” dedi.

İZMİT BELEDİYESİ’NE SORULMADI

Orhan Tanış konuşmasının devamında, “Biz geçen ayki mecliste bu konu komisyona havale edilirken İzmit Belediyesi yetkilileri burayla ilgili projelerinin olduğunu, bunu komisyonda anlatmak istediklerini ve bunun dikkate alınması gerektiği şeklinde bilgi vermişlerdi. Komisyona havale edildikten sonra biz bunu bekledik. Gelip dosya açılacak, bilgi verilecek diye. Ama bize komisyon toplantısının son günü, son saatlerde bu alanla ilgili dosya açıldı. İzmit Belediyesindeki arkadaşların bilgileri alınmadan, gerekli değerlendirme yapılmadan bu alanın tamamı Milli İrade Meydanı olarak düzenlendi”

TEKNİK ZORUNLULUK

“Bu maddede gerek Büyükşehir’in projesi gerekse İzmit Belediyesinin projesi görülmeden karar verildi. En başta bu yöntemi eksik ve hatalı görüyorum. İkincisi, buraya yapılacak teleferik bir trafo alanı gibi yer değiştirilebilir değil. Teleferik projesinde belli bir istikameti takip etmeniz gerekiyor ve o ayağın koyulması gereken yerde teknik bir zorunluluk doğurabiliyor. O nedenle bu projeyi de dikkate alarak bu kararı verseydik daha uygun olurdu” ifadelerini kullandı.